Αλεξανδρούπολη: Ψήνοντας παϊδάκια, έβαλε φωτιά στο δάσος και συνελήφθη

Αλεξανδρούπολη: Ψήνοντας παϊδάκια, έβαλε φωτιά στο δάσος και συνελήφθη

Έβαλε φωτιά για να ψήσει παϊδάκια ένας 36χρονος στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ήταν απρόσεκτος και έβαλε τελικά φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κρύα Βρύση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια σε γροτοδασική έκταση, συνεπεία χρήσης υπαίθριας ψησταριάς με κάρβουνα.

Ο συμπατριώτης μας Κ.Δ., συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αφού τα παϊδάκια του… βγήκαν τελικά ξινά. Η φωτιά σβήστηκε τελικά, αλλά με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και εν όψει του καλοκαιριού, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνεται αυστηρή προειδοποίηση και υπενθύμιση προς όλους τους πολίτες με ανακοίνωση που εξέδωσε και αναφέρει:

«Ενημερώνουμε το κοινό ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατά την αντιπυρική περίοδο η εν λόγω δραστηριότητα, από την οποία πέρα από την ζημιά που θα προκαλέσει θα προκύψουν και σοβαρές ποινικές ευθύνες για τον υπαίτιο.

Ειδικότερα:

α) Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους όπου υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

β) Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα».

Πηγή: ΑΠΕ