ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι υπογραφές για να μην πάρουν την Αλεξανδρούπολη οι Βούλγαροι

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οι υπογραφές για να μην πάρουν την Αλεξανδρούπολη οι Βούλγαροι

Ένα σημαντικό ντοκουμέντο του 1878, με τις υπογραφές των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης (Δεδέαγατς τότε) που δεν ήθελαν να υπαχθούν υπό Βουλγαρική διοίκηση, όπως είχαν αποφασίσει οι Ρώσοι που κατείχαν την περιοχή μετά την επικράτηση τους στον πόλεμο εναντίον των Τούρκων, υπάρχει στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το θέμα αναλύει ο σπουδαίος συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και ιστορικός, με τεράστια συμβολή σε θέματα του Έβρου και της Θράκης Παντελής Αθανασιάδης, στην προσωπική του ιστοσελίδα και με την συγκατάθεση του το evros-news.gr το δημοσιεύει.

Στο έγγραφο υπάρχουν οι υπογραφές 123 κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και πολλοί μπορούν να διαπιστώσουν αν βρίσκονται μεταξύ τους κάποιοι πρόγονοι τους. Με εθνική υπερηφάνεια φυσικά, αφού το συγκεκριμένο έγγραφο και η συλλογή υπογραφών δείχνει την εθνική ελληνική συνείδηση των Αλεξανδρουπολιτών και Εβριτών και την  μαχητικότητα τους να μην υπαχθούν υπό βουλγαρική κατοχή, όπως επιζητούσαν οι Ρώσοι κυρίαρχοι της περιοχής. Οι… φίλοι μας οι Ρώσοι, που όπως και το 1821 αλλά και πολλές φορές στην διαδρομή της ιστορίας μας “πούλησαν”, άσχετα αν κάποιοι (και σήμερα φυσικά) προσπαθούν να μας τους παρουσιάζουν ως συμπαραστάτες και συμμάχους.

Μπείτε και διαβάστε το συγκλονιστικό ιστορικό ντοκουμέντο του Παντελή Αθανασιάδη ΕΔΩ

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση