“Μάγεψε” και τους Θρακιώτες της Γερμανίας η “Εβρίτικη Ζυγιά”(video)

“Μάγεψε” και τους Θρακιώτες της Γερμανίας η “Εβρίτικη Ζυγιά”(video)

Η εκπληκτική θρακιώτικη βραδιά στην καρδιά της Γερμανίας, το Μόναχο, στην καρδιά της Ευρώπης, οι 29ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης αν΄ξλουν στο παρελθόν. Έμειναν όμως σε όσους συμμετείχαν οι όμορφες στιγμές και βέβαια σε όσους τις διάβασαν χάρη στο evros-news.gr.

Οι ομογενείς μας πάντως, οι Θρακιώτες της Γερμανίας, έμειναν… μαγεμένοι και από την “Εβρίτικη Ζυγιά”. Το νεανικό θρακιώτικο συγκρότημα, που σκορπάει κέφι, ζωντάνια, με ξεσηκωτικό ήχο. Ο Παρτινούδης Αλέξης στη Θρακιώτικη Λύρα, ο Στράτος Σπύρος στη Γκάιντα και το Καβάλι, ο Πασόπουλος Στρατής στο τραγούδι και το Καβάλι, ο Στράτος Άγγελος στο Νταούλι και τα Κρουστά, ο Δρικούδης Γιώργος στο Ακορντεόν και ο ηχολήπτης τους, ο Γουγουλίδης Σωκράτης, αποθεώθηκαν από όλους στην διάρκεια του γλεντιού.
Ακολούθησαν όμως και πολλά εγκωμαστικά σχόλια από τους συλλόγους που συμμετείχαν. Από τον Σύλλογο “Δημόκριτος” του Μονάχου που ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης, τα σχόλια κολακευτικά: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ακούραστη ορχήστρα μας, την Εβρίτικη Ζυγιά//Evritiki Zygia, που υπό τους μαγικούς ήχους της μας χάρισε αξέχαστες στιγμές γεμάτες κέφι και χορό. Είναι εκπλητικό να βλέπεις τόσο νέα παιδιά να ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική και να σου μεταδίδουν την όρεξή τους μέσα από τις νότες τους όπου εμείς εκφράσαμε με το χορό και το τραγούδι μας”.

Ο Θρακιώτικος Πολιτιστικός Σύλλογος “Ακρίτας” του Ντύσσελντορφ που επίσης συμμετείχε στις 29ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης στο Μόναχο  έγραψε στην σελίδα του: “Ήτανε μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη όμορφα χορευτικά, πολύ κέφι , ατελείωτο χορό και αυθεντικούς ήχους από την “Εβρίτικη Ζυγιά//Evritiki Zygia”, που μας χάρισε όλους δυναμικά θρακιώτικα ακούσματα”.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ… ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗς “ΕΒΡΙΤΙΚΗΣ ΖΥΓΙΑΣ”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*