Πέθανε ο Έλληνας υπερπολύτεκνος, κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες με 19 παιδιά!!!

Πέθανε ο Έλληνας υπερπολύτεκνος, κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες με 19 παιδιά!!!

Πέθανε ο κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες με τα περισσότερα παιδιά, ο Σταύρος Ζουγανέλης που ήταν πολύτεκνος και είχε συνολικά 19 παιδιά. “Έφυγε” σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ενώ είχε αποκτήσει με την ίδια γυναίκα 10 κορίτσια και 9 αγόρια, από τα οποία τα 16 βρίσκονται στη ζωή. Είδε επίσης 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως με 19 παιδιά, που είχε τιμηθεί το 2008 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια» κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και συλλυπήθηκε έναν από τους γιούς του θανόντος.
Ο Σταύρος Ζουγανέλης κατείχε από το 1984 θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος, καθώς είχε αποκτήσει από το 1958 έως το 1982  με την ίδια γυναίκα 19 παιδιά. Η αγαπημένη του Βασιλική πέθανε τον Ιούλιο του 2014.
Ο Σταύρος Ζουγανέλης, με καταγωγή από τη Μύκονο, ξεκίνησε φορτηγατζής και μαζί με δύο από τα παιδιά του άνοιξε, τη δεκαετία του ’90, εταιρία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και κατείχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.

Πηγή: protothema.gr