Ο Εβρίτης Αντιπεριφερειάρχης Υγείας έχει άποψη για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου;

Ο Εβρίτης Αντιπεριφερειάρχης Υγείας έχει άποψη για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου;

Το ζήτημα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου βρίσκεται στην επικαιρότητα πολύ καιρό, αλλά τελευταία θα λέγαμε ότι κυριαρχεί. Κι αυτό λόγω των συνεχόμενων συγκεντρώσεων των φορέων και συλλόγων που αγωνίζονται για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ του. Μάλιστα ετοιμάζεται παλλαϊκή συγκέντρωση την άλλη Τετάρτη 14 Ιουνίου, με περικύκλωση του νοσοκομείου, ώστε να σταλεί ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στην Αθήνα.

Όλο αυτό το διάστημα μιλούν σχεδόν καθημερινά, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Οι βουλευτές του νομού, ο καθένας βέβαια από την πολιτική οπτική που το βλέπει, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στάθης Στάμος που κάνει διαχρονικά αγώνα για την πλήρη αυτονομία του νοσοκομείου αλλά και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, ο εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας Κώστας Βαφειάδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Όλοι παίρνουν θέση, είτε μιλώντας στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κανάλια, είτε με ανακοινώσεις τους, είτε με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις σελίδες που διαθέτουν σε αυτά, δηλαδή στο facebook. Μόνο τον ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον ΕΒΡΙΤΗ κ.Χρήστο Τερτσούδη, δεν έχουμε ακούσει ακόμα.

Όχι μόνο είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ως Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜ-Θ να μιλήσει, αλλά κατάγεται από τον Έβρο, από το Διδυμότειχο (και συγκεκριμένα τους πανέμορφους Μεταξάδες), είναι γιατρός και έχει το οδοντιατρείο του στο Διδυμότειχο, οπότε γνωρίζει από πολύ κοντά το σοβαρό αυτό θέμα. Αντί λοιπόν να πρωτοστατεί στις ενέργειες και τις προσπάθειες των φορέων και των συλλόγων, για να απαιτήσει και αυτός ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ την αυτονόμηση του νοσοκομείου, τον βλέπουμε μόνο σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις που θα πρέπει τυπικά να παραστεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΑΜ-Θ Χρήστος Τερτσούδης αριστερά, δίπλα στον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη στις χθεσινές εκδηλώσεις στο Κάστρο Διδυμοτείχου. Για την Αυτονόμηση του νοσοκομείου της πόλης θα τον ακούσουμε καμιά φορά, μια και είναι αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης;

 

Τρεις μήνες έχει συμπληρώσει το νέο του πόστο. Δεν χρειάζεται να ενημερωθεί για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί το γνωρίζει άριστα. Γιατί λοιπόν δεν παίρνει θέση και δεν βγαίνει στα τοπικά ΜΜΕ, για να μην πούμε ότι θα έπρεπε να πάρει… σβάρνα τα αθηναϊκά ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα; Φοβάται μήπως του θυμίσουν ότι το “ΕΓΚΛΗΜΑ” της κατάργησης της αυτονομίας έγινε επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας; Μα αλήθεια είναι και δεν θα απολογείται ο ίδιος για την ΗΛΙΘΙΑ και “εγκληματική” απόφαση για την περιοχή του βορείου Έβρου που πήρε ο ανεκδιήγητος Λυκουρέντζος αρχικά και συνέχισαν ο Άδωνης με τον Βορίδη.

Γιατί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, που βγήκε και κατηγόρησε όσους ετοιμάζουν την κινητοποίηση της μεθεπόμενης Τετάρτης ότι έχουν μικροκομματικούς σκοπούς, λειτουργώντας ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ και με την γνωστή ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ όσων κινητοποιήσεων και αγώνων δεν μας βολεύουν, πρέπει να μας πει γιατί ο ίδιος, η Νατάσσα Γκαρά και ο Δημήτρης Ρίζος που υπόσχοταν το 2015 ότι μόλις γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την αυτονομία, δεν το έκαναν ως τώρα ο Κουρουμπλής αρχικά και ο Ξάνθος με τον Πολάκη στη συνέχεια. 

Αλλά το θέμα είναι, να ακούσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και τον αρμόδιο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, τον ΕΒΡΙΤΗ και ΔΗΜΟΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, τον Χρήστο Τερτσούδη, να  πάρει θέση και γιατί όχι να τεθεί επικεφαλής των κινητοποιήσεων που συνεχίζονται.