«Δώστε κίνητρα για αγροτικές εταιρίες στις παραμεθόριες περιοχές»

«Δώστε κίνητρα για αγροτικές εταιρίες στις παραμεθόριες περιοχές»

Την ανάγκη να θεσμοθετηθούν μέτρα για τα αγροτικά προϊόντα και τις εταιρείες που ασχολούνται με παραγωγή και μεταποίηση τους στις ελληνικές ακριτικές περιοχές, όπως είναι η Θράκη και η Μακεδονία που υποφέρουν εξαιτίας της μετεγκατάστασης εταιριών στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία, επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής και καθηγητής Νομικής, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς.

Ο ίδιος σημείωσε πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις, διότι η Ελλάδα αναγκάζεται να επανεισάγει αγροτικά προϊόντα κι έχει έλλειμμα μόνο με τη Βουλγαρία, που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Καρράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι εκτός από την έλλειψη κινήτρων για τις παραμεθόριες περιοχές, τίθεται ζήτημα και γραφειοκρατίας, αφού στη Βουλγαρία, μέσα σε δυο μέρες μπορεί κάποιος να ιδρύσει εταιρία. «Ζητήστε εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις περιοχές αυτές. Δώστε κίνητρα. Δεν αρκεί το ΕΣΠΑ. Ζητήστε εξαίρεση από την ΕΕ, γιατί συντρέχουν οι προϋποθέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ζήτησε να μελετηθεί εκ νέου το άρθρο 16, το οποίο αποσύρθηκε από την κυβέρνηση και αφορά στην μίσθωση ακινήτων εταιριών και ζήτησε να συνδυαστεί με το άρθρο 479 του Αστικού Κώδικα, που αφορά στις μεταβιβάσεις επιχειρήσεων, σε ό, τι αφορά στα άυλα στοιχεία και στον εξοπλισμό, που περιλαμβάνουν.

Πηγή: ypaithros.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*