Πλήρης επιβεβαίωση του evros-news.gr από Λαμπάκη-Τοψίδη για τη συνάντηση Σταθάκη με Λιβανό, Κοπελούζο

Πλήρης επιβεβαίωση του evros-news.gr από Λαμπάκη-Τοψίδη για τη συνάντηση Σταθάκη με Λιβανό, Κοπελούζο

Πανηγυρική επιβεβαίωση  του ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ που είχε χθες το βράδυ το evros-news.gr, για την συνάντηση των μεγιστάνων Πήτερ Λιβανού και Δημήτρη Κοπελούζου με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη στο γραφείο του πριν έρθουν στην Αλεξανδρούπολη, είχαμε σήμερα.

Τόσο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης που μίλησε στους δημοσιογράφους για την επίσκεψη των δύο οικονομικών κολοσσών, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS και τον Σταύρο Αποστολίδη, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ το ρεπορτάζ μας και επεσήμαναν ότι οι δυο κορυφαίοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον κ.Σταθάκη που τους άναψε το “πράσινο φως” της Κυβέρνησης για τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, πριν έρθουν στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Ο κ.Λαμπάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους στο γραφείο του, είπε συγκεκριμένα: “Χθες στις 10.30 το πρωί, οι δύο επιχειρηματίες, ο κ.Λιβανός και ο κ.Κοπελούζος στο γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ.Σταθάκη απέσπασαν την υπόσχεση ότι η Κυβέρνηση ολοκληρωτικά υποστηρίζει πτην  επένδυση αυτή”

Από την πλευρά του ο κ.Τοψίδης τόνισε στον STATUS 94.2 για το ίδιο θέμα: “Οι δυο επιχειρηματίες πριν έρθουν εδώ πήραν και το “πράσινο φως” από την Κυβέρνηση, από τον υπουργό τον κ.Σταθάκη ότι το πρότζεκτ αυτό θα προχωρήσει και έτσι ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκαν με όλους τους θεσμικούς φορείς“.

Λαμπάκης: Ο LNG θα φέρει θέσεις εργασίας και οικονομική άνθηση

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης για την επίσκεψη είπε ακόμα: “Πριν από 15 μέρες, σε ταξίδι μου στην Αθήνα και ερχόμενος σε επαφή με τον κ.Κοπελούζο, συμφωνήσαμε και συναποφασίσαμε να γίνει το ταξίδι αυτό μαζί με τον συνεταίρο του τον κ.Λιβανό, προκειμένου να πιστοποιήσουν ότι το τεράστιο αυτό έργο, η επένδυση του LNG πρέπει να γίνει και ότι είναι αποφασισμένοι να το κάνουν.

Έδειξαν προς κάθε κατεύθυνση, στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα της Θράκης, ότι είναι αποφασισμένοι να επενδύσουν τα χρήματα τους και να δημιουργήσουν 70 με 100 θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουν συνθήκες οικονομικής άνθησης του λιμανιού και της πόλης.

Υλοποίησαν την υπόσεχη τους και ήρθαν χθες. Η πρώτη τους στάση ήταν στο δημαρχείο και εδώ συναντηθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους θεσμικούς της κοινωνίας και της Περιφέρειας μας. Δώσαμε το στίγμα στους δυο επιχειρηματίες ότι καλωσορίζουμε το έργο αυτό και ότι είμαστε αποφασισμένοι σε οποιονδήποτε ανόητο ή μη γνώστη αυτής της επένδυσης η οποία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, να την προασπίσουμε και να βαλουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να μην χαθεί. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί αυτή η επένδυση για την οποία πείστηκε ολοκληρωτικά και η Κυβέρνηση με την συνάντηση που είχαν με τον κ.Σταθάκη και πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις”.

Τοψίδης: Τελευταίο τρίμηνο του 2017 αρχίζουν τα έργα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης που συμμετείχε στη συνάντηση των επιχειρηματιών με τους τοπικούς παράγοντες, μιλώντας στον STATUS 94.2 επεσήμανε ότι το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας LNG ανοιχτά της παραλίας των Δικέλων στην Αλεξανδρούπολη. “Αυτό που ακούσαμε χθες από τα χείλη  των δύο κορυφαίων επιχειρηματιών, είναι ότι αυτό το πρότζεκτ,  δηλαδή ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου θα προχωρήσει.

Ήρθαν να μας πουν ότι ο σχεδιασμός είναι τελευταίο τρίμητο του 2017 και μέχρι τέλος του 2018 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που μας είπαν είναι ότι με το έργο και το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αξιοποιείται και θα κάνει αναμόρφωση του μπίζνες πλαν που θα περιέχει και τον LNG και έχουν διάθεση μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να την φιλοξενήσουν σε κάποιες παρόμοιες εξέδρες υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να διαπιστώ σουν ότι το συγκεκριμένο έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Αυτή η επένδυση στην περιοχή μας, βάζει την πόλη στον χάρτη των ενεργειακών δικτύων και θα υπάρχουν πολλαπλά ωφέλη για την περιοχή, γιατί οι άνθρωποι που θα έρθουν να δουλέψουν θα αφήνουν πολλά χρήματα, θα προσλάβουνπροσωπικό. Το γεγονός ότι επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί και ήρθαν με τα επιτελεία τους, θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως την περιοχή και θα επιβεβαιώσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης.

Εμείς βάλαμε στην κουβέντα ως Επιμελητήριο να μην περάσει η εταιρεία αυτή χωρίς να κάνει ούτε έναρξη στο Επιμελητήριο, αλλά να έχει γραφεία και έδρα εδώ πέρα. Αυτό το αποδέχθηκαν δια στόματος του κ.Κοπελούζου. Να μην γίνει δηλαδή ότι και με τον ΤΑΡ που δεν έχει ούτε καν εγγραφεί στο Επιμελητήριο μας”.