Κατάργηση αιμοληπτηρίων: Οι ηλικιωμένοι τί θ’ απογίνουν βρε αδίστακτοι;

Κατάργηση αιμοληπτηρίων: Οι ηλικιωμένοι τί θ’ απογίνουν βρε αδίστακτοι;

ΟΤΑΝ η Δημόσια Υγεία νοσεί και μάλιστα βαρύτατα. ΟΤΑΝ το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, παρά τις ηρωϊκές προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, δεν έχει αντιδραστήρια, ούτε και το απαραίτητο προσωπικό για  να κάνει τις αιμοληψίες και αναλύσεις δεκάδων ασθενών που το επισκέπτονται καθημερινά. ΟΤΑΝ  η πλειοψηφία των κατοίκων του βορείου Έβρου είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν καν να μετακινηθούν από το χωριό τους ή δεν έχουν τα χρήματα να μεταβούν με ταξί στο Διδυμότειχο, ιδιαίτερα όσοι μένουν στην περιοχή του Τριγώνου και τα άλλα χωριά της Ορεστιάδας. Τότε είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ”  να κλείνεις τα αιμοληπτήρια που λειτουργούν σε Μεταξάδες και Δίκαια.

Έβλεπα την καταγγελία-ανακοίνωση της κ.Μαρίας Γκουγκουσκίδου, που είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» όταν έφτασε στο e-mail μου και δεν πίστευα στα μάτια μου. Με τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο περί ψυχικής υγείας τον περασμένο Μάρτιο, εντελώς στα… μουλωχτά, η Κυβέρνηση δια των κυρίων Ξάνθου και Πολάκη, αποφάσισε το κλείσιμο των αιμοληπτηρίων που λειτουργούν διαγνωστικά κέντρα εκτός των εγκαταστάσεών τους για την εξυπηρέτηση πολιτών απομακρυσμένων περιοχών. Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα σε Δίκαια και Μεταξάδες, από ιδιωτικό εργαστήριο αιματολογικών αναλύσεων και εξετάσεων που βρίσκεται στην πόλη της Ορεστιάδας.

ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΤΙ Θ’ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ ΒΡΕ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ (ήθελα να γράψω πολύ χειρότερες και βαρύτερες εκφράσεις, αλλά άσε μην μπλέκουμε τώρα); Σκεφθήκατε ότι η 74χρονη μάνα μου που ζει στο Παλιούρι Διδυμοτείχου, μαζί με την γιαγιά μου που είναι 93 χρόνων και δεν μπορεί να μετακινηθεί, εξυπηρετούνταν από το αιμοληπτήριο των διπλανών Μεταξάδων; Ότι πήγαιναν τα παιδιά που εργάζονταν εκεί στο σπίτι, έκαναν την αιμοληψία και τους πήγαιναν τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες που ήταν έτοιμα;

Πλήρωναν βέβαια από την τσέπη τους κάποια ευρώ παραπάνω, δηλαδή από την σύνταξη τους ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ υποτιθεμενοι ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΤΕ με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την αύξηση των εισφορών και με όσα ήδη ψηφίσατε έρχεται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ “ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑ” με την κατάργηση προσωπικής διαφοράς και την μείωση του αφορολογήτου. Όμως γλίτωναν την ταλαιπωρία της μετακίνησης στο Διδυμότειχο και φυσικά τα έξοδα.

Γιατί τώρα που καταργείται το αιμοληπτήριο Μεταξάδων, είναι υποχρεωμένες να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Κι επειδή η γιαγιά δεν μπορεί να μετακινηθεί με το λεωφορείο, θα χρησιμοποιήσουν ταξί. Που θα τους κοστίσει πήγαινε-έλα πολλαπλάσια απ’ όσα έδιναν για την κατ οίκον αιμοληψία.

Κι άντε, το Παλιούρι είναι 25 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο. Τα Δίκαια, το Ορμένιο(που τους πήγε ο γίγας Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νικόλας Παππάς και δορυφορικά πιάτα για να βλέπουν δωρεάν ελληνικά κανάλια), η Πλάτη, τα Κόμαρα, ο Άρζος; Αυτοί πόσα θέλουν για να μεταβούν με ταξί στο Διδυμότειχο, αν δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο;

ΤΑ ΑΚΟΥΣ κύριε Καίσα μου. Κυρία Γκαρά μου; Κύριε Ρίζο μου;

ΤΑ ΑΚΟΥΣ κύριε Καίσα μου; Δεν σε είδα να παίρνεις θέση για το συγκεκριμένο ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα. Να κάνεις κάποια παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο, τον οποίο βλέπεις σχεδόν καθημερινά στο Υπουργείο. Μόνο να κατηγορείς όσους κινητοποιούνται για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ότι έχουν μικροκομματικούς σκοπούς ξέρεις και να τους ειρωνεύεσαι μιλώντας για κεριά και λαμπάδες.

Γιατί ακόμα και αν ορισμένοι μπορεί να έχουν μικροκομματικούς σκοπούς, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. Μόνο να… επιτίθεσαι με τηλεοπτικές σου δηλώσεις σε όσους διαμαρτύρονται για τους δύο σταθμούς διοδίων σε Μέστη και Αρδάνιο ξέρεις, λέγοντας πως τα διόδια θα είναι… αναλογικά. Ποιός; Εσύ που μαζί με τους συντρόφους σου του ΣΥΡΙΖΑ προτρέπατε τον κόσμο να μην πληρώνει διόδια με το γνωστό κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και σηκώνατε τις μπάρες.

ΤΑ ΑΚΟΥΣ κυρία Νατάσσα Γκαρά; Νέα κοπέλα, με όλο το μέλλον μπροστά σου, αλλά δεν άκουσα ούτε είδα ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το συγκεκριμένο θέμα. Τί θα πεις στους κατοίκους όλων αυτών των χωριών του Τριγώνου μια και είσαι από την περιοχή της Ορεστιάδας, όταν τους επισκεφθείς;

Ούτε καν μια… ΔΙΑΡΡΟΗ στο αγαπημένο σου σάιτ για το θέμα; Αλήθεια, ο σταθμός διοδίων στο Αρδάνιο τελικά θα γίνει, δεν θα γίνει, θα κατασκευαστεί αλλά θα είναι στην Εγνατία, οπότε θα τον… αποφεύγουμε βγαίνοντας από αυτήν στην Αλεξανδρούπολη και πηγαίνοντας από τον παλιό επαρχιακό δρόμο των Φερρών; Δεν τα ξεκαθάρισες αυτές στις… διαρροές που έδωσες για τη συνάντηση με τον Σπίρτζη. Ούτε ακούσαμε κάποια τοποθέτηση για την κατάργηση των αιμοληπτηρίων.

ΤΑ ΑΚΟΥΣ κύριε Ρίζο μου ή εξακολουθείς να… ζεις στον κόσμο σου; Εδώ ο κόσμος “καίγεται” στον Έβρο και εσύ καταθέτεις με συναδέρφους σου βουλετές της Κυβέρνησης ερωτήσεις για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος από κάποιους άσχετους (χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι) ή για την αναβάθμιση του ψηφιακού τοπίου στη δημόσια διοίκηση με υιοθέτηση ανοιχτών προτύπων!!!

ΤΑ ΑΚΟΥΣ κύριε Αναστάσιε Δημοσχάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στο νομό Έβρου και την Θράκη ολόκληρη; Γιατί εκτός των Δικαίων και των Μεταξάδων, υπάρχουν σίγουρα αιμοληπτήρια που είναι παραρτήματα ιδιωτικών εργαστηρίων σε όλη την περιοχή μας. Ακόμα να το φέρεις στην Βουλή το θέμα με κοινοβουλευτικό τρόπο; Έπρεπε να το έχεις ήδη κάνει, γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης για την μάνα μου, την γιαγιά μου, τις μανάδες και τις γιαγιάδες, τους πατεράδες και τους παππούδες όλων μας.

Κι αν η καταγγελία οπροέρχεται από την κ.Γκουγκουσκίδου που δεν ανήκει στο κόμμα σου, δεν έχει καμμιά σημασία. Ποιά κόμματα, όταν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ οδηγούν τον Έβρο σε μαρασμό και διάλυση!!!

Για να είμαστε βέβαια δίκαιοι, η Νέα Δημοκρατία που έχει τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ευθύνες, που στην περίπτωση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ από τους Λυκουρέντζο, Άδωνη Γεωργιάδη και Βορίδη, αλλά εσύ δεν έχεις και μεγάλα περιθώρια παρέμβασης, πέρα από τον κοινοβουλευτικό “θόρυβο”. Αυτοί που πρέπει να ενεργήσουν και να κινηθούν προς την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, είναι οι ΤΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Αλλά όταν αδιαμαρτύρητα ψηφίζουν ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, όταν “σβήνουν” με μονοκονδυλιά ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΖΩΗΣ που άλλα πρέσβευαν και έλεγαν και τώρα ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ, δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ή μάλλον δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα το κάνουν. Μακάρι να διαψευσθώ παταγωδώς.

Υ.Γ: Ζητάω ειλικρινά συγνώμη αν ήμουν πολύ σκληρός, αλλά ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια αγωνίας της μάνας μου από το τηλέφωνο, όταν έμαθε ότι καταργείται το αιμοληπτήριο Μεταξάδων και έψαχνεπως θα μπορέσει τώρα να βρει λύση για τις εξετάσεις αίματος. Τις δικές της και της κατάκοιτης γιαγιάς μου. Γιατί ο πατέρας μου, καλή του ώρα εκεί πάνω που είναι, τουλάχιστον δεν τις χρειάζεται πλέον.