Κ.Υ.Σαμοθράκης: Εκδόθηκε η εγκύκλιος παροχής κινήτρων σε γιατρούς άγονων περιοχών

Κ.Υ.Σαμοθράκης: Εκδόθηκε η εγκύκλιος παροχής κινήτρων σε γιατρούς άγονων περιοχών

Δημοσιεύθηκε χθες η εγκύκλιος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου, που δίνει κίνητρα για τους γιατρούς των άγονων περιοχών, μεταξύ των οποίων είναι και το Κ.εντρο Υγείας της Σαμοθράκης, για το οποίο τόσο πολύς “θόρυβος” έχει ξεσπάσει.

Για το θέμα είχε υπάρξει κοινή παρέμβαση των τριών κυβερνητικών βουλευτών Έβρου, των Γιώργου Καίσα, Νατάσσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου, οι οποίοι είχαν προτείνει δύο πράγματα ως κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να επανδρώσουν τα Κέντρα Υγείας άγονων περιοχών. Η μία πρόταση τους έγινε αποδεκτή και αφορά την δυνατότητα των γιατρών, μετά από 5 χρόνια υπηρέτησης θα μπορούν να μετακινούνται σε Υγειονομικές Περιφέρειες της αρεσκείας τους εφόσον υπάρχει οργανική θέση. Η άλλη πρόταση, να μπαίνουν δηλαδή στο ΕΣΥ με τον βαθμό του Επιμελητή Α’ αντί για Επιμελητή Β΄ αν διορίζονται σε άγονες περιοχές και έτσι η μισθολογική διαφορά να είναι περίπου 400 ευρώ περισσότερα, δεν έγινε αποδεκτή.  

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Υγείας κ. Ξανθού με ημερομηνία 1/6/17 και δημοσίευση χθες το βράδυ, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για παροχή κινήτρων στους Γιατρούς των Μονάδων Υγείας των άγονων περιοχών, ώστε να λυθεί και το θέμα με το Κ.Υ. Σαμοθράκης.

Δείτε όλη την εγκύκλΙο του Υπουργού που αφορά και το Κ.Υ.Σαμοθράκης ΕΔΩ