Παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη του βιβλίου “Μια άλλη ευκαιρία” του εβρίτη Κ.Τριανταφυλλάκη

Παρουσίαση στην Αλεξανδρούπολη του βιβλίου “Μια άλλη ευκαιρία” του εβρίτη Κ.Τριανταφυλλάκη

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ και το Βιβλιοπωλείο Βαταμίδης παρουσιάζουν στην Αλεξανδρούπολη το νέο βιβλίο του Εβρίτη συγγραφέα και οικονομολόγου Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη “Μια άλλη ευκαιρία…”. Του συντοπίτη μας από το Ασημένιο Διδυμοτείχου, που έχει ήδη τιμήσει το evros-news.gr επιτρέποντας να δημοσιεύσουμε κάποιες από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες απόψεις του για τον Έβρο.
Η εκδήλωση παρουσίασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Αίνου 46) θα γίνει  το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 19.30
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι
ΑΝΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΤΣΙΟΥΛΠΑ
εκπαιδευτικός-συγγραφέας-κριτικός
ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
κοινωνική λειτουργός
ΣΟΦΙΑ ΧΥΤΟΥ
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ΚΑΙΤΗ ΜΑΚΡΗ
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΟΣ, δημοσιογράφος

Ποιός είναι ο Κώστας Τριανταφυλλάκης

Ο Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο.
Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό).
Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990.  Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας.
Άλλα έργα του συγγραφέα: Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… (Εκδ. ΙΑΝΟS, 2012) και Ημερολόγια Χαρμολύπης (Εκδ. IANOS, 2014).
Τί έγραψε το κορυφαίο site in.gr για το βιβλίο “Μια άλλη ευκαιρία”
Αθήνα
«Στην Ελλάδα της κρίσης συνθήκες αλλάζουν, ζωές ανατρέπονται, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ούτε τα φαντάζονταν…
Νομίζεις ότι τα ‘χεις όλα, ή τουλάχιστον όσα επιθυμούσες. Όμως, μια στιγμή αρκεί για ν’ ανοίξει η κερκόπορτα, απ’ όπου θα τρέξουν να περάσουν οι διαψεύσεις, οι αναποδιές και τα βάσανα.
Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα: Θα μπορέσεις να επιστρέψεις; Και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις; Θ’ αποδεχτείς την ήττα ή θα αγωνιστείς για τη δικαίωση;»
Στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου A. Τριανταφυλλάκη συνταξιδεύουμε με ήρωες που βίωσαν την καταστροφή κι αναζητούν το δικαίωμα στο όνειρο μέσ’ από μιαν άλλη ευκαιρία…
Η θυσία ενός αδέσποτου σκύλου αποτελεί την αιτία για να μπουν σε κίνηση μικρές και μεγάλες συμπτώσεις αριστοτεχνικά δομημένες, σε μια αλληλουχία, απαρατήρητη στην αρχή, αλλά απρόσμενα ενδιαφέρουσα όταν ξεδιπλώνεται στη συνέχεια.
Με τη θυσία ξεκινάει μια ανατρεπτική πορεία προς τη λύτρωση. Εκεί που η καταστροφή φαίνεται μη αναστρέψιμη, από σφάλματα και παραλείψεις ανθρώπων και θεών, αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα που στηρίζονται στην επιμονή, την ελπίδα, τη συγχώρεση, το όνειρο ή σε μια ζεστή αγκαλιά και ένα γλυκό φιλί, με συντροφιά ένα ποτήρι λικέρ από μαστίχα ή κράνα.
Το βιβλίο αποθεώνει τη δύναμη του ανθρώπου να καθορίζει τη μοίρα του. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να απλώσει το χέρι του και να αρπάξει τη χορδή εκείνου του μοναδικού παράλληλου σύμπαντος ανάμεσα σε άπειρα πιθανά. Γιατί οι ήρωες του βιβλίου δεν ακολουθούν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ευτυχία. Ψηλαφούν στο σκοτάδι ψάχνοντας εκείνη τη χορδή.
Και δεν μπορούν πάντα να αδράξουν τη σωστή.
Όμως, κι αυτό είναι ένα ακόμα μάθημα του βιβλίου, αρκεί να έχουν πίστη στον διπλανό τους, στον σύντροφο τους, στον συνάνθρωπο τους, στον δικό τους μικρό από μηχανής θεό, ότι θα είναι εκεί.
Να τους δώσει «μια άλλη ευκαιρία…».
Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια βασίστηκαν σε νέες και παλιές εµπειρίες και βιώµατα και πήραν την τελική τους µορφή το καλοκαίρι του 2016.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*