Στα… πράσα έπιασαν 2 διακινητές και 15 παράνομους μετανάστες οι αστυνομικοί

Στα… πράσα έπιασαν 2 διακινητές και 15 παράνομους μετανάστες οι αστυνομικοί

Στα… -πράσα έπιασαν 2 διακινητές και 15 παράνομους μετανάστες που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα από τον Έβρο οι αστυνομικοί. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33 και 17 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) ήταν υπήκοοι Μπανγκλαντές, δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας και ένας (1) υπήκοος Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 17χρονο, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη ο 33χρονος, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να  μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των δραστών περιλαμβάνουν παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον αυτοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης Ξάνθης.