Διδυμότειχο: Άρχισε τις… περιοδείες ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης

Διδυμότειχο: Άρχισε τις… περιοδείες ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης

Τις περιοδείες σε χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, προκεμένου να δει από κοντά και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν, άρχισε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης. Επισκέφθηκε λοιπόν τους Μεταξάδες, όπου διαπίστωσε την όμορφη εικόνα που παρουσιάζει πλέον το Δημοτικό Σχολείο μετά τις εργασίες ελαιοχρωματισμού που ολοκληρώθηκαν και αφορούσαν τόσο το κτίριο, όσο και τον αύλειο χώρο, ενώ είχε συνάντηση και για ζητήματα που αφορούν το χωριό Παλιούρι.

Συζήτησε με την πρόεδρο της Κοινότητας Παλιουρίου Πόλυ Αραμπατζή, τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Δινούδη και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτα Πιτιάκα, την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, παρουσία και του αντιδημάρχου Μεταξάδων Κώστα Σλαβούδη. Κατά την διάρκεια της συζητήθηκαν τα ζητήματα του χωριού, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον συντονισμό των ενεργειών και την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων και παραγόντων για την επίλυσή τους.

Του έθεσαν το σοβαρό πρόβλημα με τα ραντίσματα

Οι εκπρόσωποι του Παλιουρίου του έθεσαν το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με την απαγόρευση που επιβλήθηκε στους αγρότες να παίρνουν νερό από συγκεκριμένες βρύσες για να ραντίζουν με φάρμακα τα χωράφια τους. αφού σφραγίστηκαν με εντολή της Διεύθυνσης Υγιεινής μετά από καταγγελία ότι τα κουτιά και τα μπουκάλια μολύνουν το περιβάλλον. Του ζήτησαν λοιπόν να βρεθεί λύση από τον δήμο, με τοποθέτηση των απαραίτητων κάδων συγκέντρωσης και καταστροφής του υπολειμμάτων φαρμάκων, γιατί διαφορετικά η κατάσταση θα είναι χειρότερη.

Ο κ.Πατσουρίδης είχε συνάντηση και με τον Τοπικό Αστυνόμο Πολυχρόνη Ποτίδη και επανέλαβε ότι ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου ήταν μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ)προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη αστυνόμευσης των χωριών της ελληνικής υπαίθρου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους τους, που είναι στην πλειονότητά τους άτομα της τρίτης και τέταρτης ηλικίας.