ΔΠΘ: Ούτε αεροπορικά εισιτήρια δεν προσκόμισε ο “φαντομάς” Κασαβέτης για τις 400 χιλ. ευρώ

ΔΠΘ: Ούτε αεροπορικά εισιτήρια δεν προσκόμισε ο “φαντομάς” Κασαβέτης για τις 400 χιλ. ευρώ

Εξακολουθεί να χρωστά τις 400.000 € στο Δ.Π.Θ. ο καθηγητής Νομικής και σήμερα Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Κασαβέτης. Μάλιστα όχι μόνο αρνείται να τα επιστρέψει, αφού κρίθηκε ότι κακώς τα εισέπραξε μια και επί δύο χρόνια δεν εμφανιζόταν και ούτε έκανε μαθήματα στο Δημοκρίτειο, αλλά αρνήθηκε να καταθέσει ακόμη και αποδεικτικά εισιτηρίων για τις αεροπορικές μεταβάσεις του στη Θράκη μια και ουδέποτε δήλωσε κάποια διεύθυνση κατοικίας στην περιοχή. 

Ο καθηγητής, που σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στον STATUS 94.2 του βουλευτή της Ν.Δ Αναστάσιου Δημοσχάκη αλλά και ερώτηση στην Βουλή, εισέπραξε περίπου 400.000 € για διδακτικό έργο που εδώ και χρόνια δεν ασκούσε.  Ο Πρύτανης ζήτησε την επιστροφή του ποσού που εισέπραξε ο κ. Καθηγητής, αφού δεν ανταποκρινόταν σε εκπαιδευτικό έργο. Στην συνέχεια όμως ο κ. Καθηγητής με την ιδιότητα του προϊσταμένου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης διέταξε εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά του ΔΠΘ για το θέμα της σίτισης των φοιτητών, για το οποίο έχει ήδη δύο φορές αποφανθεί απαλλακτικά η ελληνική δικαιοσύνη.

Το θέμα έφεραν στην Βουλή οι Βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον κ.Δημοσχάκη (Κυριαζίδης, Παναγιωτόπουλος) , ενώ ο Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, δήλωσε σήμερα στον STATUS 94.2, ότι ο κ. Κασαβέτης θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από την συγκεκριμένη έρευνα αφού ο ελεγχόμενος είναι πειθαρχικός προϊστάμενος του. “Ο κ.Κασαβέτης δεν άσκησε τα καθήκοντα του όπως προβλέπεται από το νόμο, εδώ και ίσως 10 χρόνια. Όφειλε να προσκομίσει κάποια πειστήρια, γιατί του ζήτησαν και τα εισιτήρια που πηγαινοερχόταν στη Θράκλη μια και δεν μπορούσε να αποδείξει ότι μένει στην περιοχή, αλλά δεν κατέθεσε τίποτα στην ένορκη διοικητική εξέταση. Τον παρέπεμψα λοιπόν στο πειθαρχικό και στο ελεγκτικό συνέδριο γιατί πήρε λεφτά που δεν δούλεψε. Εμπλέκεται μάλιστα και σε άλλες υποθέσεις και αυτά τα κατήγγειλα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”.