Οι #winelover στη Θράκη για μια μοναδική οινική εμπειρία

Οι #winelover στη Θράκη για μια μοναδική οινική εμπειρία

Η “εξερεύνηση” και ανάδειξη της οινικής και γαστρονομικής Θράκης είναι κάτι που η Touratzis Umami επιχειρεί τα τελευταία 8 χρόνια με συνέπεια, επαγγελματισμό και δημιουργικότητα. 

Αυτή την φορά, λάτρεις του οίνου και της γαστρονομίας, μέλη του παγκοσμίου φήμης γκρουπ #winelovers, ήρθαν στην Ελλάδα για μια διαφορετική επίσκεψη, που οργάνωσε και συντόνισε η ομάδα των TU events.
Η Αλεξανδρούπολη ήρθε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε οινοποιεία αλλά και σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που προσφέρει η Θράκη.

Το evros-news.gr παρουσιάζει την κατά την γνώμη μας πολύ σημαντική αυτή επίσκεψη για την προβολή του Έβρου και της Θράκης, μέσα από την εντελώς πρωτοποριακή ματιά και οργάνωση της Touratzis Umami.

Ποιοι είναι οι “winelovers”

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κλειστό γκρουπ που αποτελείται από λάτρεις του κρασιού και της γαστρονομίας και αριθμεί περισσότερα από 23,000 μέλη. Ο βασικός τους πυρήνας ταξιδεύει διαρκώς σαν ομάδα, σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ενώ παράλληλα είναι ενεργοί υποστηρικτές πρωτοβουλιών κατά του καρκίνου των γυναικών.

Μέσα σε λίγες μέρες καταφέραμε εκτός της προβολής του βορειότερου άκρου της Ελλάδας στα κοινωνικά δίκτυα, να προβάλλουμε τα ελληνικά κρασιά, την ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά και προϊόντα της Θράκης δυναμικά σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Αμερική, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουμανία, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία, η Πολωνία, η Τουρκία κ.α.

Πιο αναλυτικά τα σημεία επίσκεψης ήταν: 

– Ελαιοτριβείο Μάκρης ΚΥΚΛΩΠΑΣ
– Το οινοποιείο ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ στα Άβδηρα Ξάνθης
– Ο προστατευόμενος υδροβιότοπος με το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος
– Επίσκεψη στο μοναδικό οινοποιείο Σαμοθράκης, MELMAR
– Το Εθνολογικό μουσείο Θράκης Αγγελικής Γιαννακίδου
– Το οινοποιείο ΚΙΚΟΝΕΣ στην Μαρώνεια
– Το οινοποιείο TSANTALI στην Μαρώνεια
– Την παραγωγική μονάδα παραδοσιακών μεταξωτών Σουφλίου Μουχταρίδης
– Το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς οπου έγινε παρουσίαση των οινοποιείων XWINES (Αλεξ/πολη) και ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ (Δίκαια Έβρου)
– Ο ιστορικός ναός της Κοσμοσώτειρας στις Φέρες Θράκης
– Ο βιολογικός ελαιώνας CALYPSO TREE Μάκρης
– Δείπνο Gala στο εστιατόριο Αη Γιώργης Μάκρης

Γευματίσαμε σε διάφορα εστιατόρια της πόλης, αναδεικνύοντας την ανερχόμενη κουλτούρα τοπικής κουζίνας της Θράκης και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε τα οινοποιεία τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον και προσέφεραν τα κρασιά τους προς δοκιμή στους #Winelovers: Βουρβουκέλη, Σγουρίδης, Melmar, Tsantali, Γκουτσίδη, Xwines, Πετραδιώτικος.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί με τα TU events ώστε να γίνει μια σημαντική προβολή της ακριτικής μας περιοχής.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με δήμαρχο τον κ. Ευάγγελο Λαμπάκη αναγνώρισε και στήριξε έμπρακτα από νωρίς την προσπάθεια μας μαζί με άλλους επαγγελματίες που συνεργάστηκαν ώστε το αποτέλεσμα να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ EVENT
Είπαν για εμάς:

Luiz Alberto (Ιδρυτής Παγκόσμιου Γκρουπ Winelovers) Βοστόνη, Αμερική:

“… Ακόμη και Έλληνες με ρωτούσαν, πραγματικά θα πάτε στην Θράκη; Είναι πολλοί που δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει κρασί εδώ!… Οι winelovers που ήρθαν εδώ από όλα τα σημεία του πλανήτη έχουν ζήσει πολλές διοργανώσεις και έχουν δει οινοποιεία από κάστρα μέχρι αποθήκες… Η ζωντάνια, η ενέργεια, το πάθος και η φιλοξενία που μας προσφέρατε αυτές τις ημέρες δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο από ότι έχουμε ζήσει ως σήμερα και για αυτό είμαστε ευγνώμων.”

Sandra Zandavalli Avila (Βραζιλία) :

“Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη! Είναι τόσο μακριά από την πόλη μου! Τι υπέροχη έκπληξη! Τόσο πολλά όμορφα σημεία, φιλικοί άνθρωποι, φανταστικά κρασιά, ελαιόλαδο, σκηνικό περιβάλλον… Wow!! Πολλά ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλλαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το ταξίδι…”

Tim Lemke (Αμερική):

“Έχουμε πάει σε πολλές αντίστοιχες διοργανώσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου. Το επίπεδο της διοργάνωσης που ζήσαμε εδώ, ήταν ίσως το καλύτερο που έχουμε βιώσει ως τώρα. Οι λεπτομέρειες, η φιλοξενία, το φαγητό … οτιδήποτε περισσότερο από αυτά που μας προσφέρατε είμαι σίγουρος πως θα ήταν παράνομο!!”

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*