“Αγκαλιάζουμε” το νοσοκομείο: Ξεσηκωμός στο βόρειο Έβρο, με ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία από Ορεστιάδα

“Αγκαλιάζουμε” το νοσοκομείο: Ξεσηκωμός στο βόρειο Έβρο, με ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία από Ορεστιάδα

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Τετάρτη 14 Ιουνίου οι φορείς και οι σύλλογοι που αγωνίζονται για την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και στον βλόρειο Έβρο επικρατεί ξεσηκωμός.

Οι… επιθετικές και ειρωνικές δηλώσεις του βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καίσα, ο οποίος είπε ότι κρύβονται μικροκομματικοί σκοποί πίσω από τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις με… λαμπάδες και κεριά, αντί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά “έριξαν λάδι στη φωτιά”. Άνθρωποι που δεν είχαν σκεφθεί να πάρουν μέρος το βράδυ της Τετάρτης στην διαμαρτυρία, κατά την διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσία “αγκαλιάζοντας γύρω γύρω το νοσοκομείο και στη συνέχεια όταν νυχτώσει θα ανάψουν λαμπάδες και κεριά σε ένδειξη διαμρτυρίας, δείχνουν πλέον αποφασισμένοι να παραστούν.

Για την εξυπηρέτηση κυρίως των κατοίκων της Ορεστιάδας, αποφασίστηκε να διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στο Διδυμότειχο και στη συνέχεια να τον επιστρέψουν. Ήδη ο Σύλλογος Ποντίων βορείου Έβρου “Ο ΔΙΓΕΝΗΣ” ανακοίνωσε πως διαθέτει λεωφορείο για τα μέλη του αλλά και όποιον άλλον επιθυμεί, ενώ δυο ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ορεστιάδας προσέφεραν εντελώς δωρεάν από ένα δρομολόγιο για τον ίδιο σκοπό. Τα λεωφορεία αυτά θα ξεκινήσουν από την πλατεία της Ορεστιάδας στις 7.15 μ.μ.