Γήπεδο Διδυμοτείχου: Προκρίνεται λύση βελτίωσης του χόρτου και όχι ολικής ανακατασκευής

Γήπεδο Διδυμοτείχου: Προκρίνεται λύση βελτίωσης του χόρτου και όχι ολικής ανακατασκευής

Η λύση της βελτίωσης του χλοοτάπητα που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και όχι της ολικής ανακατασκευής, προκειμένου η Α.Ε.Διδυμοτείχου να αγωνιστεί στην έδρα της από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής στο οποίο και θα μεττέχει, φαίνεται ότι προκρίνεται για το γήπεδο του Διδυμοτείχου.

Τρεις εταιρείς που έχουν εμπειρία σε παρόμοια έργα, είναι υποψήφιες να το αναλάβουν, ενώ τα χρήματα που θα απαιτηθούν και θα είναι περίπου 25.000 ευρώ συνολικά μαζί με διάφορες εργασίες που θα γίνουν σε κάγκελα, αποδυτήρια, κερκίδα κλπ. θα τα διαθέσει ο δήμος τηςπόλης. Αυτό δεσμεύθηκε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης στην διοίκηση της Α.Ε.Δ, κατά την επίσκεψη που έκαναν αυτή την βδομάδα στο Διδυμότειχο, οι εκπρόσωποι δύο εκ των εταιρειών που είναι υποψήφιες για το έργο. Μία τρίτη, που έχει προταθεί από τον γεωπόνο και καταγόμενο απ’ την πόλη Ανδρέα Δεμερτζή ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ξάνθη, θα επισκεφθεί και αυτή το γήπεδο με εκπρόσωπο της.

Το μοντέλο του γηπέδου της Καβάλας

και η εμπειρία της… Τούμπας

Το μοντέλο που φαίνεται λοιπόν να καταλήγουν η διοίκηση της Α.Ε.Δ και ο δήμος, είναι αυτό που εφαρμόστηκε πέρυσι στο γήπεδο της Καβάλας. Βελτίωση δηλαδή σε ικανοποιητικό βαθμό με επανασπορα και σε κάποια σημεία με έτοιμο τάπητα. Η μία εταιρία από την Θεσσαλονίκη έφτιαξε μάλιστα και το γήπεδο της Τούμπας και η γεωπόνος που ήρθε στο Διδυμότειχο και είδε τον αγωνιστικό χώρο, είπε ότι γίνεται. Η δεύτερη εταιρεία έχει έδρα την Λιβαδειά, αλλά βρέθηκε στην πόλη ο αντιπρόσωπος της από την Θεσσαλονίκη.

Στις ξεχωριστές επισκέψεις στο γήπεδο, παρόντες ήταν μέλη της διοίκησης με επικεφαλής τον υπεύθυνο των γηπεδικών θεμάτων Δημήτρη Μπροντίδη, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και ο αντιδήμαρχος Σάκης Σίμογλου, πρόεδρος του Ευγενείδιου και υπεύθυνος αθλητισμού και ο μηχανικός του δήμου κ.Ζαρκάδας.

Πλέον αναμένονται οι προσφορές και τι έργα θα γίνουν για βελτίωση του αγωνιστικού χώρου, ώστε να ξεκινήσουν κιαι η Α.Ε.Διδυμοτείχου να παίξει στην έδρα της. Γιατί η ολοκληρωτική ανακατασκευή του χλοοτάπητα μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που δεσμεύθηκε να καλύψει οιοκονομικά τα έργα, θα καθυστερούσε πάρα πολύ λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών διαδικασιών του δημοσίου.