Μιχάλης Μαρίνος: Στο σχολείο της Αλεξανδρούπολης κρυβόμουν κάτω απ’ το θρανίο

Μιχάλης Μαρίνος: Στο σχολείο της Αλεξανδρούπολης κρυβόμουν κάτω απ’ το θρανίο

Ο Μιχάλης Μαρίνος, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε πολλές πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, με κορυφαία φέτος το “Έλα στη θέση μου” στον Alpha, μπορεί να γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου τον Οκτώβριο του 1970, όμως μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Θεωρείται λοιπόν και νοιώθει συντοπίτης μας Εβρίτης.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός,  όταν ήταν εννιά ετών μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ελλάδα λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Δεν ξεχνάει τα παιδικά και σχολικά του χρόνια και σε κάθε συνέντευξη του αναφέρεται σε εκείνη την εποχή. “Επειδή όταν ήμουν εννέα ετών μετακομίσαμε οικογενειακώς από την Κύπρο στην Αλεξανδρούπολη, ήταν δύσκολο για εμένα να προσαρμοστώ στο καινούριο μου σχολείο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου και να είμαι ένα μάλλον ακοινώνητο και χαμηλών τόνων παιδί. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι όταν η δασκάλα ζητούσε εθελοντές για να συμμετέχουν στις σχολικές εορτές, κρυβόμουν κάτω από το θρανίο, για να μη με δουν, γιατί μου φαινόταν αδιανόητο να σταθώ μπροστά σε κόσμο και να εκτεθώ τόσο πολύ.  Ακόμη και την ώρα του μαθήματος, όταν έκανε μία ερώτηση, παρόλο που μπορεί να γνώριζα την απάντηση, ντρεπόμουν να σηκώσω το χέρι μου.
Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, προσπάθησα συνειδητά να αλλάξω αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές. Εκεί, λοιπόν, πέρασα στο άλλο άκρο και από εκεί που δεν μιλούσα σε κανένα, ήμουν υπόδειγμα εξωστρέφειας, μέχρι που κατάφερα τελικά να ισορροπήσω.
Πήρα το αεροπλάνο για Αλεξανδρούπολη
και είπα στους γονείς μου ότι θα γίνω ηθοποιός
Πως όμως αποφάσισε να γίνει ηθοποιός; Την απόφαση του αυτή την ανακοίνωσε στους γονείς του ερχόμενος στην Αλεξανδρούπολη όπως λέει: “Όταν ήμουν 17-18 χρονών και τελείωνα το σχολείο, απλά ήθελα να σπουδάσω οικονομικά. Αφού το έψαξα πολύ και έδωσα Πανελλαδικές όπως όλος ο κόσμος που μένει στην επαρχία, ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα τέσσερα χρόνια. Μετά μου ήρθε το μικρόβιο της υποκριτικής σε μία ομάδα της σχολή και άρχισα να ψάχνομαι λίγο με το θέατρο. Έτσι αποφάσισα να πάω να παρακολουθήσω μαθήματα σε μια δραματική σχολή και να κυνηγήσω το όνειρο μου.

“Είπα λίγο απότομα στους δικούς μου ότι  θα γίνω ηθοποιός. Τους πήρα τηλέφωνο από το αεροδρόμιο και τους είπα: “Παίρνω το πρώτο αεροπλάνο και έρχομαι Αλεξανδρούπολη, πρέπει να συζητήσουμε κάτι πολύ σοβαρό”. Και όταν πήγα τους λέω “πέρασα σε μια δραματική σχολή και θέλω να το κάνω” και εκείνοι μου είπαν “αυτό ήταν; Εντάξει αγόρι μου αν το θέλεις να το κάνεις!”».