Το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” … έπεσε στο νερό και άρχισε τα τεστ (αποκλειστικές φωτό)

Το “ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1” … έπεσε στο νερό και άρχισε τα τεστ (αποκλειστικές φωτό)

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό στην Αλεξανδρούπολη του «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1», του νέου επιβατηγού ταχύπλοου της καινούργιας ναυτιλιακής εταιρείας «C. S. FERRIES» του κ. Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ που πρώτο σας παρουσίασε το evros-news.gr πριν δυο εβδομάδες, φαίνεται ότι άρχισε σήμερα.

Κι αυτό γιατί όπως βλέπετε στην αποκλειστική φωτογραφία, το καινούργιο πλοίο του κ.Χατζηγαβριήλ… έπεσε στο νερό και άρχισαν οι μετρήσεις και τα διάφορα τεστ που είναι απαραίτητα. Ο επιχειρηματίας μαζί με τους συνεργάτες του, κάνουν αγώνα δρόμου κυριολεκτικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, να ακολουθήσουν από την Τετάρτη οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να γίνει η τελική αξιολόγηση.

Τα δρομολόγια του καινούργιου πλοίου για την μεταφορά μόνον επιβατών σε καθημερινή βάση (μέσω των λιμανιών των Λουτρών και της Καμαριώτισσας) θα γίνεται σε χρόνο-ρεκόρ. Με την δυναμικότητα των μηχανών του θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 30 ναυτικών μιλίων, οπότε το δρομολόγιο Αλέξανδρούπόλη – Λουτρά Σαμοθράκης θα εκτελείται σε χρονικό διάστημα 50-60 λεπτών μαζί με την διαδικασία απόπλου και πρόσδεσης.

Το πλοίο έχει μήκος 29 μέτρων, πλάτος 6,5 μέτρων, φέρει τρεις (3) κύριες μηχανές, έχει προδιαγραφές εκτέλεσης αυτόνομων πλόων απόστασης μέχρι και 80 ναυτικών μιλίων, έχει δυναμικότητα 200 θέσεων (120 στους εσωτερικούς χώρους-σαλόνι) μαζί με το πλήρωμα αλλά και δυνατότητα μεταφοράς δέκα (10) μοτοποδήλατων.