Αρβανιτίδης: Αναπόφευκτη η αύξηση στο εισιτήριο της πλαζ. Δεν “βγαίνει” η ΤΙΕΔΑ

Αρβανιτίδης: Αναπόφευκτη η αύξηση στο εισιτήριο της πλαζ. Δεν “βγαίνει” η ΤΙΕΔΑ

Αναπόφευκτη χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Τόνισε ότι η Δημοτική Επιχείρηση δεν “βγαίνει” οικονομικά γιατί τα έξοδα είναι πάρα πολλά και όλο τον χρόνο, ενώ τα έσοδα λιγότερα και μόνο για δυο καλοκαιρινούς μήνες. Παραδέχθηκε ότι ο κόσμος που άκουσε για αύξηση 50% ήταν φυσικό να ανησυχήσει, αλλά το μισό ευρώ επιπλέον (1,5 ευρώ από 1 που ήταν ως τώρα), δεν είναι πολλά χρήματα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 ο κ.Αρβανιτίδης είπε: “Έχει δίκιο ο κόσμος να ανησυχεί όταν ακούει 50% αύξηση. Τα χρήματα όμως δεν είναι τόσο πολλά. Το ποσοστό απλά χτυπάει άσχημα. Πρέπει όλοι να γμνωρίζουν ότι τα έξοδα δημοτικής επιχείρησης είναι πολλά και δυστυχώς μόνο δύο μήνες το χρόνο δουλεύει και έχει έσοδα.

Έχουμε προβλήματα με την είσπραξη χρημάτων που μας οφείλονται από καταστήματα τα οποία χρωστάνε από την ενοικίαση χώρων και δεν πληρώνουν. Είμαστε με κάποιους στα δικαστήρια. Η επιχείρηση δεν μπορεί με έσοδα δύο μηνών να βγει. Υπάρχουν πολλά έξοδα. Με τους λογαριασμιούς των κοινόχρηστων χώρων της πλαζ για παράδειγμα, όπως του ηλεκτρικού και νερού γιατί είναι πολύ μεγάλοι. Υπάρχουν αρκετά άτομα προσωπικό, γιατί κάποιες εγκαταστάσεις είναι 30 και 40 χρόνων, όπως τα λουτρά και χρειάζονται συντήρηση. Μπαίνουμε μέσα λοιπόν και κάτι έπρεπε να γίνει.

“Έχουμε αιτήσεις αλλά δεν μπορούμε

να κάνουμε κοινωμνική πολιτική”

Δυστυχώς αν και το θέλουμε, ούτε κοινωνική πολιτική μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε αιτήσεις από διάφορες ομάδες δημοτών μας, όπως πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, άνεργους, τρίτεκνους. και δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε και να τους επιτρέπουμε την είσοδο και την χρήση δωρεάν. Γιατί όλλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα και έτσι το 90% θα μπαίνει χωρίς να πληρώνει. Δεν μας το επιτρέπει ο κανονισμός και ούτε ο δήμος Αλεξανδρούπολης μπορεί να χρηματοδοτεί την ΤΙΕΔΑ¨, συμπλήρωσε ο κ.Αρβανιτίδης.