Καθυστερεί το ΣΑΟΝΗΣΟΣ λόγω της… αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας

Καθυστερεί το ΣΑΟΝΗΣΟΣ λόγω της… αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας

Την στιγμή που αύριο… Τρίτη και 13 ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ΣΑΟΣ 2 για Λήμνο-Λαύριο και επιστροφή μια φορά την εβδομάδα, η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία μπλοκάρει την έναρξη των δρομολογίων του ΣΑΟΝΗΣΟΣ που προγραμματίζεται να μπει και αυτό στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Παρά την αισιοδοξία που είχε εκξφράσει πριν από λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Φώτης Μανούσης, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και… αποθεωτικές δηλώσεις για τον Υπουργό Πανυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή πως με τις παρεμβάσεις του λύνει τα προβλήματα, τελικά αυτά παραμέμουν. Το πλοίο περιμένει ακόμη στον Πειραιά την επιθεώρηση για την ευστάθειά του, ώστε να λάβνει τα σχετικά δικαιολογητικά και να πλεύσει για την Αλεξανδρούπολη προκειμένου να ξεκινήσει δρομολόγια.

Ο πλοιοκτήτης κ.Μανούσης αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που κρατούν δεμένο το πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, είπε σήμερα μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό του Έβρου και της Θράκης STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ότι παρά το γεγονός πως ο Υπουργός και οι επιτελείς του ήταν από την αρχή ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας, οι ανίκητοι γραφειοκράτες της Αθήνας καταφέρνουν παρ’ ολ’ αυτά να προκαλούν νέες καθυστερήσεις για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία.

Ξεκινάει αύριο… Τρίτη και 13 το ΣΑΟΣ 2

τα δρομολόγια για Λήμνο-Λαύριο

Στο μεταξύ αύριο ξεκινά το πρώτο του δρομολόγιο για το Λαύριο μέσω Λήμνου, το ΣΑΟΣ 2 και θα το εκτελεί κάθε Τρίτη μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα των δρομολογίων είναι:

Κάθε Τρίτη
Αναχώρηση

  • 9:00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
  • 12:10 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΛΗΜΝΟ
  • 16:00 ΛΗΜΝΟ – ΛΑΥΡΙΟ

Κάθε Τετάρτη
Αναχώρηση

  • 7:00 ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟ
  • 18:00 ΛΗΜΝΟ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
  • 22:00 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ