Αλεξανδρούπολη: Διαφωνία των αστυνομικών για τις μεταθέσεις και αποχώρηση εκπροσώπου τους

Αλεξανδρούπολη: Διαφωνία των αστυνομικών για τις μεταθέσεις και αποχώρηση εκπροσώπου τους

Διαφώνησε με τις αποφάσεις και τον τρόπο των μεταθέσεων η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και γι’ αυτό ο εκπρόσωπος της αποχώρησε από το  Συμβούλιο Μεταθέσεων της Δ/νσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιήθηκε χθες. 

Μάλιστα οι αστυνομικοί εξέδωσαν και ανακοίνωση για τους λόγους της συγκεκριμένης κίνησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει παραβίαση συγκεκριμένου άρθρου του προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο που γίνονται οι τοποθετήσεις σε διάφορες θέσεις. Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει: “Σήμερα 12 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης το συμβούλιο μεταθέσεων για τις έκτακτες μεταθέσεις με αφορμή την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών.

Στο συμβούλιο παρέστη αρχικώς ο  νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος της ένωσής μας, πλην όμως αποχώρησε πριν την ολοκλήρωση αυτού, επειδή  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Διοίκηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεταθέσεις σε υπηρεσίες όπου δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις, δηλαδή καθ΄ υπέρβαση. Η διαβεβαίωση εκ μέρους  της Διοίκησης, ότι υπάρχει προφορική δέσμευση από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για αύξηση των οργανικών θέσεων στο άμεσο μέλλον  σε συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν μας βρίσκει σύμφωνους λόγω του ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, οι τοποθετήσεις αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 17 του Π.Δ. 100/2003.

Από την πλευρά μας, και πριν την αποχώρηση του εκπροσώπου μας, ζητήσαμε να αναβληθεί το συγκεκριμένο συμβούλιο μεταθέσεων και να πραγματοποιηθεί όταν και εφόσον γίνει η τροποποίηση και η αύξηση  των οργανικών θέσεων  της Διεύθυνσή μας και όχι  αυτή τη στιγμή που υπάρχουν μόνο προφορικές δεσμεύσεις.

Σκοπός της παρουσίας του εκπροσώπου μας στο συμβούλιο μεταθέσεων είναι η διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών μας με την πιστή εφαρμογή του κώδικα μεταθέσεων μέσω του  προβλεπόμενου προεδρικού διατάγματος (Π.Δ. 100/2003).

Κάνουμε σαφές στα μέλη μας ότι θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε άσκηση νόμιμου δικαιώματος που απορρέει από το ισχύων Π.Δ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*