Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Φώτης Μανούσης για το “μπλόκο” στο δρομολόγιο προς Λαύριο(πλήρες ρεπορτάζ)

Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Φώτης Μανούσης για το “μπλόκο” στο δρομολόγιο προς Λαύριο(πλήρες ρεπορτάζ)

Το ρεπορτάζ του evros-news.gr για το πρόβλημα που προέκυψε και το μπλόκο του υπουργείου πριν ακόμα προλάβει να ξεκινήσει το περιβόητο και αναμενόμενο εδώ και χρόνια δρομολόγιο για το Λαύριο, έχει ως εξής:
  • Χθες το βράδυ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά της εταιρείας “SAOS Ferries”, ενημερώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, ότι το σημερινό δρομολόγιο για το Λαύριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, επειδή με βάση μια παλαιότερη εγκύκλιο που “ανακαλύφθηκε” τελευταία και ενώ δεν είχε αναφερθεί όταν οριστικοποήθηκε η ανάθεση της γραμμής για το Λαύριο, προβλέπεται ότι το πλαίο που θα κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ, από αυτό που υπάρχει τώρα.
  • Το ΣΑΟΣ 2 έχει αυτή την στιγμή 16 άτομα πλήρωμα, άρα θα πρέπει να προσλάβει άλλους τόσους και να φτάσεισ στα 32 άτομα.
  • Όταν από την εταιρεία είπαν στους υπεύθυνους του υπουργείου ότι δεν γίνεται ξαφνικά σε λίγες ώρες πριν τον απόπλου του πλοίου να βρεθεί το επιπλέον προσωπικό και ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ να γίνει το σημερινό δρομολόγιο και σε εκείνο της άλλης βδομάδας να συμμορφωθούν προς την συγκεκριμένη απόφαση, η απάντηση ήταν αρνητική.
  • Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη μπορεί να είναι αποτέλεσμα… παρέμβασης της ΠΝΟ, της Παννελήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο υπουργείο Ναυτιλίας.
  • Μετά από την εξέλιξη αυτή, αποφασίστηκε να μην γίνουν δεκτοί σήμερα το πρωί επιβάτες για Λήμνο και Λαύριο και πραγματικά όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για Μύρινα και Λαύριο πληροφορήθηκαν ότι το δρομολόγιο θα φτάσει ως την Σαμοθράκη και τους επιστράφηκαν τα εισιτήρια.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ.Μανούσης επισκέφθηκε το πρωί το υπουργείο Ναυτιλίας, ελπίζοντας να βρεθεί η “χρυσή τομή” και να πραγματοποιηθεί τελικά με το υπάρχον πλήρωμα των 16 ατόμων το δρομολόγιο για Λαύριο που φυσικά βρίσκεται στον “αέρα”.

Πρόθεση της εταιρείας είναι να συμμορφωθεί προς τον συγκεκκριμένο όρο και να προσληφθεί το επιπλέον προσωπικό και να γίνονται κανονικά τα δρομολόγια μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει η συμφωνία που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες.

Σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη εξέλιξη και ο τρόπος που αυτή έγινε, επιβάρυνε το κλίμα στις σχέσεις με συγκεκριμένους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας, στους οποίους μόλις χθες ο Φώτης Μανούσης μιλώντας στον ραδοοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση που υπάρχει στην δρομολόγηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, του δεύτερου οχηματαγωγού και επιβατηγού της εταιρείας, που πρόκειται να ξεκινήσει δρομολόγια για Σαμοθράκη και ο προγραμματισμός ήταν αυτό να συμβελί τις επόμενες μέρες.