ΤΡΟΜΟΣ και πάλι στο Λονδίνο. Καίγεται κτίριο 27 ορόφων

ΤΡΟΜΟΣ και πάλι στο Λονδίνο. Καίγεται κτίριο 27 ορόφων

Ο ΤΡΟΜΟΣ επέστρεψεστο Λονδίνο, όπου μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά της βρεττανικής πρωτεύουσας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ πολλοί δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου. Στο κτήριο διέμεναν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 300 άτομα.

Υπάρχουν μαρτυρίες πως υπήρξαν άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να βγουν από το κτήριο. Άλλοι χρειάστηκε ακόμη και να πηδήξουν από τα παράθυρα. Δυστυχώς μετά από σχεδόν πέντε ώρες φωτιάς οι αρχές άρχισαν να εκφράζουν φόβους ότι τα δομικά τμήματα του κτηρίου μπορεί να μην αντέξουν και ο πύργος των 27 ορόφων να καταρρεύσει.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας. “Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,” σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.

Η φωτιά ξέσπασε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου των 27 ορόφων και γρήγορα άρχισε να επεκτείνεται προς τα επάνω. Ήδη καίγεται ολόκληρο το κτήριο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες απειλούν τα δομικά σημεία του κτηρίου. Οι θερμοκρασίες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τεράστιες.

Γίνεται τεράστιος αγώνας από 200 πυροσβέστες να εντοπίσουν πιθανώς παγιδευμένους ανθρώπους εντός του κτηρίου.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο υπό τον φόβο πολλοί άνθρωποι που πιθανώς έχουν εγκλωβιστεί να χάσουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις ή τις υψηλές θερμοκρασίες ενώ φοβούνται ότι το κτήριο μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Απάντηση