Ρέτσος: Πολιτισμός και αγροδιατροφή μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τουρισμό του Έβρου

Ρέτσος: Πολιτισμός και αγροδιατροφή μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τουρισμό του Έβρου

“Στρατηγικός στόχος του Σ.Ε.Τ.Ε. είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσω της σύνδεσης του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροδιατροφής, τομείς στους οποίους η ευρύτερη περιοχή του Ν. Έβρου έχει πολλά να προσφέρει”. Αυτό επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), Γιάννης Α. Ρέτσος που επισκέφθηκε την περιοχή μας.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκης, στην οποία συμμετείχαν επίσης μέλη του ΙΝΣΕΤΕ, της Εταιρίας Marketing Greece, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και νέο μέλος στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Ε., Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο ξενοδόχος  Απόστολος Παλακίδης και ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.

Ο κ. Λαμπάκης επισήμανε την ανάγκη συνεχούς επαφής και επικοινωνίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σ.Ε.Τ.Ε. προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την περαιτέρω ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης σε τουριστικό προορισμό ενώ συζητήθηκε η σύνταξη μελέτης για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Ν. Έβρου από το Σ.Ε.Τ.Ε..

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι “η Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ένα city break προϊόν, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ενώ η εγγύτητα της τουρκικής αγοράς αποτελεί πλεονέκτημα για τη δημιουργία συνεργειών και την ανάπτυξη προοπτικών ανόδου”. Πρόσθεσε επίσης, ότι “στρατηγικός στόχος του Σ.Ε.Τ.Ε. είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσω της σύνδεσης του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροδιατροφής, τομείς στους οποίους η ευρύτερη περιοχή του Ν. Έβρου έχει πολλά να προσφέρει”.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

Συνάντηση είχε στη συνέχεια στην Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Συζητήθηκαν θέματα τουρισμού που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και τον ΣΕΤΕ.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, στελέχη της Περιφέρειας και του ΣΕΤΕ.