Δημοσχάκης: Φωνή λαού, οργή Θεού για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου

Δημοσχάκης: Φωνή λαού, οργή Θεού για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου

Επανακατέθεσε σήμερα την Επίκαιρη Ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, μετά την χθεσινή εντυπωσιακή κινητοποίηση των κατοίκων, οι οποίοι διατράνωσαν την απόφαση τους να πετύχουν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ και την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου του κ.Δημοσχάκη: “Οι κάτοικοι του Β. Έβρου «επαναστάτησαν» χθες (14/06), καθώς δεν αντέχουν τις απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν, δυστυχώς, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Θεσμικοί παράγοντες αλλά και απλοί πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα ζητώντας την αναβαθμισμένη αυτονομία και αυτοτέλειά του.

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, με αφορμή κι αυτήν την  «εξέργεση» των κατοίκων του Β. Έβρου επανακατέθεσε σήμερα (15/06) την Επίκαιρη Ερώτηση τεκμηριωμένη, διεκδικώντας την αυτοτέλεια και την αυτονομία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υπογραμμίζοντας τις τραγικές ελλείψεις  και τις παρατηρούμενες  δυσλειτουργίες σε αυτό.

Όπως τονίζεται και στην Επίκαιρη Ερώτηση ο Υπουργός Υγείας τρεις φορές ανέβαλε την συζήτησή της μετά την πρώτη κατάθεσή της στις 15 Μαρτίου του τρέχοντος έτος, γι’ αυτό και ο Βουλευτής προχώρησε στην επανακατάθεσή της ευελπιστώντας αυτή τη φορά να συζητηθεί στην Ολομέλεια αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά το σύνολο των κατοίκων του Β. Έβρου αλλά και το σύνολο του Νομού.

Το Νοσοκομείο με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην απαξίωση με τους κατοίκους του Β. Έβρου να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό αν θα προχωρήσει στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου απαγκιστρώνοντάς το από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Και επίσης αν θα καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:                                                                 

«Κύριε Υπουργέ

Απαράδεκτες συνθήκες επικρατούν, δυστυχώς, στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, με την τραγική αυτή κατάσταση να διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου.  Το αποτέλεσμα ήταν χθες (14/06) να «επαναστατήσουν» οι  κάτοικοι του Β. Έβρου, που δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση. Σε αυτήν την ανθρώπινη αλυσίδα που σχηματίστηκε συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες και πολίτες που ζητούν την αναβαθμισμένη αυτονόμηση του.

Τρεις φορές έχετε αποφύγει να έρθετε στο Κοινοβούλιο για να συζητήσουμε αυτό το σοβαρό θέμα. Πλέον δεν χωράει άλλη αναβολή… Και  στο παρελθόν έχω προβεί σε ανάλογες κοινοβουλευτικές ενέργειες, χωρίς αποτέλεσμα και παραμένουμε θεατές στο ίδιο έργο, που επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα περισσότερα Τμήματά του Νοσοκομείου για απάνθρωπες συνθήκες  εργασίας, με αποτέλεσμα ακόμα και τα χειρουργεία να γίνονται χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια για τους ασθενείς!  Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην πλήρη απαξίωση με τους κατοίκους του Β. Έβρου να αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν με επάρκεια διάφορα προβλήματα υγείας.  Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή. Σε  επίσκεψή σας προ ολίγων μηνών στον Έβρο ενημερωθήκατε πλήρως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και επιβάλλεται να προβείτε στις ανάλογες πράξεις, καθώς η καλή διάθεση και οι υποσχέσεις δεν επαρκούν.

Με βάση τα παραπάνω ξαναερωτάσθε:

  1. Θα προχωρήσετε στην αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου απαγκιστρώνοντάς το από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης;
  2. Θα καλύψετε τις κενές οργανικές θέσεις άμεσα με μόνιμο προσωπικό κι όχι με προσωρινές λύσεις;