Μάκρη: Τοπικός Αστυνόμος και 6,3 εκ. για αποχετευτικό και μονάδα βιολογικού καθαρισμού

Μάκρη: Τοπικός Αστυνόμος και 6,3 εκ. για αποχετευτικό και μονάδα βιολογικού καθαρισμού

Όλα τα καλά ήρθαν μαζεμένα αυτές τις ημέρες για την Μάκρη Αλέξανδρούπολης. Σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί με 6.367.000 ευρώ το έργο κατασκευής κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και μονάδας βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων.

όσον αφορά τις σημερινές εξελίξεις αρχικά, ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών, να επιλύσει ζητήματα της καθημερινότητας τους, τα οποία εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (16-6-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στο κτίριο της τοπικής κοινότητας Μακρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του νέου θεσμού ως δομή, στο οικοδόμημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κουτούζος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Παντελίδης και κ. Ιωάννης Βαταμίδης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μάκρης κ. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, καθώς επίσης αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.

Ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης και

η μονάδα βιολογικήες επεξεργασίας λυμάτων

Χθες έγινε γνωστό ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” θα χρηματοδοτηθεί με 6.367.000 ευρώ το έργο κατασκευής κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και μονάδας βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή της Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Η ένταξή του στο Πρόγραμμα ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ μαζί με άλλες τρεις αποφάσεις που αφορούν σε παρόμοια έργα τα οποία θα γίνουν στους δήμους Κομοτηνής, Δράμας και Κάτω Νευροκοπίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων έργων που εντάχθηκαν φτάνει τα 29 εκ. ευρώ, τα οποία καλύπτονται από κονδύλι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» που έχει εκχωρηθεί για διαχείριση στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*