Στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός την Δευτέρα. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος Πρωθυπουργός την Δευτέρα. Έκτακτα μέτρα ασφαλείας

Στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης θα προσγειωθεί την Δευτέρα προερχόμενο από την Αθήνα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της Τουρκίας, μεταφέροντας τον Πρωθυπουργό Μπεναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει “ιδιωτική”-υποτίθεται- επίσκεψη στην Θράκη. Από εδώ θα “πετάξει” επίσης στις 22:45 το βράδυ απ’ ευθείας για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για το πρόγραμμα του, όπως γράφει το tourkikanea.gr, aρχικά θα πάει στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής όπου θα έχει συναντήσεις με κάποιους καλούς “πρεσβευτές” των συμφερόντων της Τουρκίας στην Θράκη…

Στο εργοστάσιο του γιου του Σαδίκ

Ακολούθως θα πάει στην επιχείρηση-συσκευαστήριο κερασιών του Λεβέντ Σαδίκ, του γιου του συγχωρεμένου βουλευτή και ιδρυτή του κόμματος DEB στο χωριο Δύμη. Μετά στο ξενοδοχείο Χρήστος & Εύη και ακολούθως βόλτα στην πόλη της Κομοτηνής. Μετά  κατά σειρά το πρόγραμμα έχει προσευχή σε τζαμί της συνοικίας Κιρ Μαχαλλά, μετάβαση στο χωριό Λύκειο και δείπνο ιφτάρ και  πέρασμα από τα Αρριανά.

Αναμένεται να “πετάξει” από Αλεξανδρούπολη στις 22:45. Φυσικά όπως είναι ευνόητο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ ισχυρά από την ελληνική αστυνομία, για ευνόητους λόγους. Η ειρωνεία είναι ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο αεροδρόμιο και τον ίδιο χώρο όπου προσγειώθηκε πέρυσι το ελικόπτερο που μετέφερε τους 8 συμπατριώτες του στρατιωτικούς, οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.