Καίσας: ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ σε ένα χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε

Καίσας: ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ σε ένα χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το πέτυχε

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ από το καλοκαίρι του 2018, δήλωσε ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, που παράλληλα προανήγγειλε το τέλος της λιτότητας και της μιζέριας. Μάλιστα έδειξε σίγουρος ότι τα υψηλά πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 μπορούν να επιτευχθούν, όπως φάνηκε και από το 8 φορές μεγαλύτερο πλεόνασμα του προηγούμενου χρόνου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6, ο κ. Καίσας έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης. «Η συμφωνία έλεγε ότι τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Άρα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, γιατί με τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup μπήκε η εγγύηση για να βγει η χώρα στις αγορές. Έχουμε δηλαδή το τέλος των Μνημονίων. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ με απλά λόγια. Τέρμα οι λιτότητα και η μιζέρια. Γυρίζει σελίδα η χώρα».

Παραδέχθηκε βέβαια ότι θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά έδειξε ικανοποιημένος, αν όχι ενθουσιασμένος από την πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης. «Δεν θα είναι ο δρόμος ανθόσπαρτος σίγουρα. Θα θέλαμε να υπήρχε ακόμα πιο ξεκάθαρη η κατάσταση από το 2022 και μετά τί ακριβώς θα γίνει. Περιγράφονται βέβαια κάποια πράγματα, όπως οι εγγυήσεις και ποιο ποσοστό θα πληρώνουμε για το χρέος. Εγώ είμαι ικανοποιημένος. Έγινε ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα μετά από 7-8 χρόνια ταλαιπωρίας του ελληνικού λαού και τελειώνει το δράμα».

Όσο για τα υψηλά πλεονάσματα που προβλέπονται στο 3,5 % ως το 2022 και πάνω από το 2% ως το 2060, δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτά μπορούν να επιτευχθούν. «Το πλεόνασμα απ’ ότι φάνηκε δεν ήταν και τόσο δύσκολο να επιτευχθεί. Το 2016 αποδείχθηκε ότι ήταν πολλοί αυτοί που δεν πλήρωναν φόρους και είναι ακόμα πολλοί που δεν πληρώνουν. Πιάσαμε το 2016 όλους αυτούς και ήταν πάνω από τον στόχο 8 φορές. Φάνηκε ότι αυτοί που μπορούσα να ξεφύγουν από την εφορία ξέφευγαν. Πιάστηκαν λοιπόν χωρίς να φορτωθούν επιπλέον βάρη οι συνεπείς. Επιτεύχθηκε αυτό επειδή πιάστηκαν οι φοροφυγάδες».