Λαμπάκης: Αν κάνω λάθος και ζημιώσω τον λαό μου, να πέσω “νεκρός”

Λαμπάκης: Αν κάνω λάθος και ζημιώσω τον λαό μου, να πέσω “νεκρός”

Το “άνοιγμα” που έκανε στην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την προχθεσινή παρουσία της στην Αλεξανδρούπολη, μιλώντας για την  ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων, επανέλαβε χθες ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μικλώντας στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη στην πρωινή εκπομπή του STATUSν 94.2, ο κ.Λαμπάκης τόνισε: “Πρέπει οι πολιτικοί και οι θεσμικοί να είμαστε φίλοι μεταξύ μας. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό στην πολιτική. Η συνεργασία μέσα στη δημοκρατία είναι το απαύγασμα της. Εγώ πήρα αποφάσεις να συνομιλώ, να αφουγκράζομαι και να συνεργάζομαι με όλους, ώστε να παίρνω ορθές αποφάσεις που θα είναι για το καλό των δημοτών μου. Πρέπει να έχουμε διάθεση συνεργασίας, ώστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να σώσουμε κάποια πράγματα”.

Αν και δήλωσε ότι ανήκει κομματικά στη Ν.Δ, ξεκαθάρισε όταν ρωτήθηκε ποιά είναι τα αισθιήματα του για τονξ πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάλη: “Εγώ δεν είμαι οπαδός κανενός. Ιδεολογικά βρίσκομαι στην έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Κομματικά ανήκω στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ιδεολογικά στο χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και είμαι έτοιμος να… πυροβολήσω και να σακατέψω όποιον στρεβλά εφαρμόζει την ιδεολογία μου”.

Σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει κάνει λάθη, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έδειξε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες, αλλά έσπευσε να δηλώσει… αλάνθαστος. “Αν κάνω λάθος, δεν έχω πρόβλημα να υποστώ τις συνέπειες και αν αυτό το λάθος κάνει ζημιά στο λαό μου, τότε να πέσω νεκρός πολιτικά. Δεν έχω πρόβλημα, Μέχρι τώρα όμως δεν έχω κάνει λάθος. Τουλάχιστον έτσι αποδεικνύεται. Και τα λάθη που κάνω εγώ,  δεν καταστρέφουν τον λαό”.