Γκουγκουσκίδου: Ζητούν απλοποίηση των αποποιήσεων κληρονομιάς, για να παίρνουν τα ακίνητα οι δανειστές

Γκουγκουσκίδου: Ζητούν απλοποίηση των αποποιήσεων κληρονομιάς, για να παίρνουν τα ακίνητα οι δανειστές

Την ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτρη Ρίζου και Γιώργου Καίσα(την οποία μάλιστα “διαφήμισα” στα τοπικά ΜΜΕ), οι οποίοι μαζί με άλλους συναδέρφους τους ζήτησαν απλοποίηση των διαδικασιών για τις αποποιήσεις κληρονομιάς, καυτηριάζει με κείμενο της η Μαρία Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Ορεστιάδας.

Η κ.Γκουγκουσκίδου επισημαίνει πως αντί οι κυβερνητικοί βουλευτές να εργαστούν ώστε οι Έλληνες να μην αναγκάζονται να κάνουν αποποίηση της οικογενειακής τους περιουσίας, ζητούν να πηγαίνβει αυτή πιο εύκολα στο Κράτος και άρα στους δανειστές μια και για 100 χρόνια η σημερινή Κυβέρνηση τους έδωσε το Υπερταμείο.

Διαβάστε την άποψη της κ.Γκουγκουσκίδου: “Παρατηρείται αλματώδης αύξηση των αποποιήσεων κληρονομιάς γιατί οι πολίτες αδυνατούν πλέον να σηκώσουν το φορολογικό και οικονομικό βάρος των κληρονομιαίων ακινήτων τους και αντί οι βουλευτές να εργασθούν προς τη μείωση των βαρών αυτών, έτσι ώστε ο καθείς να μπορεί να αποδέχεται και να απολαμβάνει την οικογενειακή του περιουσία, όπως είναι συνταγματικό δικαίωμά του, ζητούν να απλοποιηθούν οι διατυπώσεις της αποποίησης κληρονομιάς!

Ζητούν δηλαδή να απλοποιηθεί η διαδικασία με την οποία τα ακίνητα αυτά θα περάσουν στα χέρια του ελληνικού δημοσίου και επομένως των δανειστών. Δεν τους φτάνει η δημόσια περιουσία που ξεπουλούν, θα πιάσουν τώρα και την ιδιωτική”.