Η απάντηση της “CS Ferries” του κ.Χατζηγαβριήλ στον δήμαρχο Σαμοθράκης

Η απάντηση της “CS Ferries” του κ.Χατζηγαβριήλ στον δήμαρχο Σαμοθράκης

-Η εταιρία δεν έχει ΑΝΑΛΑΒΕΙ καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ούτε έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ οτιδήποτε με οποιονδήποτε ώστε αυτό να την δεσμεύει, παρά μόνο προσπαθεί να φανεί συνεπής απέναντι στους κατοίκους/επαγγελματίες και υποψήφιους επισκέπτες του νησιού

-Το πλοίο μας έχει ήδη αποπερατωθεί , έχει υποβληθεί στους αναγκαίους ελέγχους και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Αλεξ/πόλης εντός του επομένου 10ημέρου.-

Η εταιρεία “CS Ferries” του κ.Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ που έχει ανακοινώσει την κατασκευή και δρομολόγηση του ταχύπλοου επιβατηγού “ΣΜΟΘΡΑΚΗ 1” στην διαδρομή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία απαντάει στον δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα.

Ο ιδιοκτήτης της νέας εταιρείας κ.Χατζηγαβριήλ παράλληλα δημοσιοποιεί την επιστολή που του απέστειλε, ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε πριν πέντε μέρες ο δήμαρχος Σαμοθράκης, κατηγορώντας και αυτή ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις και όσα συμφωνήθηκαν. Ξεκαθαρίζει λοιπόν ότι ουδέποτε δεσμεύθηκε με ανακοίνωση της για οτιδήποτε, ούτε συζήτησε μαζί του, γιατί ποτέ δεν συναντήθηκαν και άρα δεν υπάρχουν δεσμεύσεις της που δεν τήρησε.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο ερχομός του ‘ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1″ αναμένεται τις επόμενες 10 μέρες στην Αλεξανδρούπολη, μόλις εκδοθεί το πιστοποιητικό ελευθεροπλοίας, ενώ τα δρομολόγια έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και βρίσκονγται υπό έγκριση.

Ζητάει επίσης από τον κ.Βίτσα να μην βάζει την νέα εταιρεία στο ίδιο τσουβάλι με την ΣΑΟΣ και να την αναμειγνύει στα όποια προβλήματα έχει μαζί της.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Αλεξ/πολη, 20/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης σχετικά με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, δημιουργήθηκε έντονο θέμα συζήτησης έγιναν πολλές αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δηλώνουμε ότι η εταιρία δεν έχει ΑΝΑΛΑΒΕΙ καμία ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ούτε έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ οτιδήποτε με οποιονδήποτε ώστε αυτό να την δεσμεύει, παρά μόνο προσπαθεί να φανεί συνεπής απέναντι στους κατοίκους/επαγγελματίες και υποψήφιους επισκέπτες του νησιού, αναλογιζόμενη την οικονομική συγκυρία και τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιοποιούμε την επιστολή που η εταιρία μας έστειλε στο Δήμαρχο Σαμοθράκης αντιδρώντας στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαμοθράκης και επιλέγοντας τον επώνυμο και υπεύθυνο διάλογο.
Τέλος η εταιρία μας, σας ενημερώνει ότι το πλοίο μας βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου προκείμενης εκδόσεως πιστοποιητικού ελευθεροπλοΐας και επίσης ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου βρίσκονται υπό έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο.
Η εταιρία μας μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εγκριθούν τα τελικά δρομολόγια θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και τα επίσημα δρομολόγια.

Σας ευχαριστούμε.

Για την εταιρία
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ

« Κύριε Δήμαρχε,

Από ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ,διαβάσαμε στις 15-6-2017 στον ηλεκτρονικό τύπο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, με την οποία εμμέσως, πλην σαφώς, με αιτιολογία την μη δήθεν τήρηση εκ μέρους μας του χρονοδιαγράμματος της δρομολογήσεως του πλοίου μας , επιρρίπτονται ευθύνες και στην εταιρία μας, σχετικά με τα προβλήματα του επιδοτούμενου δρομολογίου της εταιρίας SAOS FERRIES με προορισμό το Λαύριο και για τα οποία προβλήματα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εταιρία μας δεν φέρει καμία ευθύνη .
Κατ’ αρχήν η εταιρία μας συνεπής απέναντι στο επιβατικό κοινό και έχοντας γνώση των δυσκολιών της κατασκευής ενός πλοίου και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης ελευθεροπλοϊας αυτού ουδέποτε δεσμεύτηκε με οποιοδήποτε δελτίου τύπου, σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα και δη δεν δεσμεύτηκε σε κανέναν (άλλωστε δεν κλήθηκε από κανέναν σε οποιαδήποτε σύσκεψη) προκειμένου να καλύψει το κενό, που δημιουργείται με την απουσία του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του Λαυρίου.

Η εταιρία μας , σήμερα, ευτυχώς έχοντας στο πλάι της ανθρώπους μέσα από τους κόλπους του Δήμου Σαμοθράκης αλλά και Αλεξ/πόλης , που πράγματι ενδιαφέρονται για το καλό της Σαμοθράκης, παρά τις αναμενόμενες και μη δυσκολίες της ελληνικής γραφειοκρατίας και τους σκόπιμους από τους «ενδιαφερόμενους» εμβόλιμους σκοπέλους που αντιμετωπίσαμε , κατάφερε στα πλαίσια του δυνατού να φανεί συνεπής και σήμερα σας ενημερώνουμε επισήμως ότι το πλοίο μας έχει ήδη αποπερατωθεί , έχει υποβληθεί στους αναγκαίους ελέγχους και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Αλεξ/πόλης εντός του επομένου 10ημέρου.-

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου βρίσκονται υπό έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Θέλοντας να είμαστε συνεπείς στο επιβατικό κοινό, σας ενημερώνουμε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένουμε την έγκριση των δρομολογίων από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αμέσως μετά την έγκριση τους εντός των επομένων ημερών θα είμαστε σε θέση με δελτίο τύπου να σας ανακοινώσουμε τα επίσημα δρομολόγια , όπως και κάθε λεπτομέρεια αναγκαία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.-
Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση αυτή του Δήμου και οι αιχμές εις βάρος της εταιρίας μας δεν είχαν σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία της εταιρίας μας αλλά είχαν πιθανόν ως αφετηρία τυχόν προηγούμενη κακή συνεργασία σας, για την οποία όμως εμείς δεν ευθυνόμαστε και ευελπιστούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας, προς το κοινό .
Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας και με ειλικρινή και αξιόπιστο διάλογο και συνεργασία μαζί σας ευελπιστούμε να εξυπηρετήσουμε ο καθένας από τον θώκο του το επιβατικό κοινό.

Με εκτίμηση,
Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ»