Διαφωνούν όλοι για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου. ΟΛΑ, Επιμελητήριο, Εμπορικός σύλλογος, καταστηματάρχες

Διαφωνούν όλοι για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου. ΟΛΑ, Επιμελητήριο, Εμπορικός σύλλογος, καταστηματάρχες

Διαφωνούν οι πάντες στην Αλεξανδρούπολη με την απόφαση του δήμου της πόλης να γίνει πεζόδρομος η οδός Κύπρου, αφού πιστεύουν ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κίνηση, στα καταστήματα και τους πολίτες. Όσο περνούν οι μέρες οι αντιδράσεις μεγαλώνουν και ήδη ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου εξέφρασε την αντίθεση του, ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και ο ίδιος αλλά και ο Εμπορικός σύλογος εξέφρασαν τις ενστάσεις τους στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, με την ΑΠΟΦΑΣΗ (Νο 41-29/5/2017) του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.) σε ότι αφορά την οδό ΚΥΠΡΟΥ, εκφράζει την αντίθεση του στην πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, για την οποία μάλιστα η συγκοινωνιακή μελέτη δεν έλαβε υπόψη της την κίνηση προς το Λιμάνι. Κάτι που ασφαλώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τοψίδης: Ομόφωνη η απόφαση του ΟΛΑ, εκφράσαμε και

εμείς ως Επιμελητήριο και ο Εμπορικός σύλλογος την αντίθεση μας

Το συγκεκριμένιο θέμα επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό. ‘Όπως είπε: “Εκφράσαμε και εμείς ως Επιμελητήριο μαζί με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, την αντίθεση μας στο κλείσιμο της οδού Κύπρου. Στη διαβούλεση μετείχα προσωπικά εξκπροσωπώντας το Επιμελητήριο και τότε είπα ότι είναθι σωστό να γίνει μια κυκλοφορική μελέτη για να βοηθήσει την πόλη. Όταν έκλεισε η οδός Κύπρου, τις πρώτες μέρες εμένα και τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι καταστηματάρχες ότι το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πολύ σοβαρό και θα κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Κάναμε μια συνάντηση με τον δήμαρχο τότε και είπαμε να αφήσουμε λίγο διάστημα το θέμα να δούμε πως θα πάει η κίνηση.  Πραγματικά όμως δημιουργεί πρόβλημα να η πεζοδρόμηση της Κύπρου. Πρέπει αυτό το καλοκαίρι μια και ξεκίνησε να το δοκιμάσουμε,  αλλά τον χειμώνα δεν βοηθάει και είναι πρόβλημα. Κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες από τα καταστήματα και σε μένα όπως και στον δήμαρχο υπομνήματα και λένε ότι χρειάζονται να γίνουν πολλά και μάλιστα προτείνουν λύσεις που τις βρίσκω αξιόλογες και πολύ μελετημένες. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να επαναεξεταστεί η υπόθεση, γιατί δημιουργεί πρόβλημα”.

Όσο για την απόφαση του ΟΛΑ στο Δ.Σ του οποίου μεττέχει, επιβεβαίωσε το ψήφισμα: “Ως Οργανιμός Λιμένος πήραμε μια απόφαση και χθες πάλι που είχαμε συνεδρίαση, παραμείναμε στην άποψη ότι αυτό που έγινε δυσχεραίνει την κίνηση προς το λιμάνι. Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν οι αρμοίδιοι του ΟΛΑ, η συγκοινωνιακή μελέτη δεν συμπεριέλαβε τις κινήσεις και ροές προς το λιμάνι. Έτσι ειπώθηκε από τους συνεργάτες του ΟΛΑ. Όταν κάνεις μια συγκοινωνιακή μελέτη όμως, πρέπει να δεις όλες τις ροές και όλες τις παραμέτρους τώρα αλλά και μελλοντικά”.