Το υπουργείο Υγείας επιμένει: Κλείστε τα αιμοληπτήρια ως τις 28 Ιουνίου

Το υπουργείο Υγείας επιμένει: Κλείστε τα αιμοληπτήρια ως τις 28 Ιουνίου

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο, ζητώντας να εξαιρεθούν τα αιμοληπτήρια των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών από την απαγόρευση λειτουργίας, το υπουργείο Υγείας επιμένει πως αυτά πρέπει να κλείσουν ως την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που αποκαλύπτει το evros-news.gr και έχει σταλεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο προς τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, ζητάει να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών εργαστηρίων που είχαν λάβει άδεια λειτουργίας, ότι από τις 28 Ιουνίου απαγορεύεται πλέον η λειτουργία τους.

Κάτι που σημαίνει ότι τα αιμοληπτήρια των Δικαίων και των Μεταξάδων, που εξυπηρετούν εκατοντάδες κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, των ακριτικών περιοχών του Έβρου, θα πάψουν να λειτουργούν. Οπότε θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου,με τις γνωστές τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα υλικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΔΩ

ΙΑΤΡΙΚΟΙ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΑΠ-ΠΙΣ-1319