Διδυμότειχο: Μηνύσεις κατά της ΔΕΥΑΔ σκέφτονται κάτοικοι για το νερό

Διδυμότειχο: Μηνύσεις κατά της ΔΕΥΑΔ σκέφτονται κάτοικοι για το νερό

Ακόμα και το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά εναντίον της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Διδυμοτείχου (ΔΕΥΑΔ) με κατάθεση εξωδίκων αλλά και μηνύσεων, εξετάζουν κάτοικοι της πόλης, αφού το πρόβλημα με τις συχνές διακοπές νερού παραμένει πολύ σοβαρό. 

Συγκεκριμένες περιοχές της πόλης και κυρίως όσες βρίσκονται πάνω από το Δημαρχείο και ειδικά Πρόκου, Μαυροκορδάτου αλλά και η περιοχή στα κάστρα, αντιμετωπίζουν συχνές διακοπές νερού. Μπορεί η ΔΕΥΑΔ τελευταία φορά να ανακοίνωσε επίσημα στις 14 Ιουνίου πως θα υπάρξει διακοπή λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Παταγής, αλλά και χθες αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με το evros-news.gr και εξέφρασαν τα έντονα παράπονα τους.

Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει, προ των πυλών βρίσκεται ο καύσωνας και δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο. Φυσικά και νερό δεν θα μπορούν σε κάποιες περιοχές να πιουν, αλλά αυτό το καλύπτουν με εμφιαλωμένο, το οποίο αναγκάζονται να αγοράζουν, λόγω της κακής ποιότητας του νερού από την βρύση.

Κι όλα αυτά, ενώ η ΔΕΥΑΔ στέλνει “φουσκωμένους” λογαριασμούς αρκετοί από τους οποίους ξεπερνούν τα 100 ευρώ το τρίμηνο. “Πληρώνουμε το νερό… χρυσάφι και δεν φτάνει που είναι τόσο κακής ποιότητας και δεν πίνεται, με αποιτέλεσμα καθημερινά να δίνουμε αρκετά ευρώ για εμφιαλωμένο, δεν έχουμε ούτε για μπάνιο” μας είπαν κάτοικοι της Μαυροκορδάτου.

Τα βέλη όλων συγκεντρώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σταύρος Τσιτσιφύλλας, ο οποίος δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης. Ιδιαίτερα για τους υψηλούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΔ, πολλοί είναι έξαλλοι και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να τους πληρώσουν, αλλά θα αποστείλουν εξώδικα στον δήμο.