Ψηφίστηκε η τροπολογία Γκαρά, Ρίζου για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του Έβρου

Ψηφίστηκε η τροπολογία Γκαρά, Ρίζου για τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του Έβρου

Μια πολύ σημαντική τροπολογία που αφορά τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών και του νομού Έβρου, την οποία είχαν καταθέσει 7 βαουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η Νατάσσα Γκαρά με τον Δημήτρη Ρίζο από το νομό μας, έγινε αποδεκτή και ψηφίστηκε.

Το βασικό επιχείρημα των βουλευτών ήταν η διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στις ακριτικές περιοχές και γι’ αυτό ζήτησαν να παραταθεί η διαδικασία πώλησης προϊόντων απαλλαγμένων από Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών στα χερσαία σύνορα έως τις 30/6/20.

Την τροπολογία κατέθεσαν 7 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μ΄ επικεφαλής το βουλευτή Θεσπρωτίας, Μάριο Κάτση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τρομοκρατία και τη συνυπογράφουν

  • η Αναστασία Γκαρά (Έβρου),
  • ο Κώστας Μορφίδης (Καβάλας),
  • ο Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς),
  • ο Δημήτρης Ρίζος (Έβρου)
  • ο Κωνσταντίνος Σέλτσας (Φλώρινας),
  • ο Γιάννης Στέφος (Ιωαννίνων).

Σύμφωνα  με την αιτιολογική έκθεση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που  εκλέγονται σε ακριτικές περιοχές, τονίζουν πως στην ελληνική μεθόριο δημιουργούνται συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, εξαιτίας των όμορων χωρών, όπου τα επίπεδα φορολογίας είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Οι βουλευτές εξηγούσαν πως αν δεν υπάρξει αναστολή κινδυνεύουν άμεσα 800 με 864 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε ακριτικές περιοχές, όπου η ανεργία ξεπερνά το 40%.  Αυτό θα σήμαινε απώλεια δημόσιων εσόδων της τάξης των 100 εκ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και σε όρους προστιθέμενης αξίας απώλειες, 54 έως 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σημειώνοντας πως αυτή η διαδικασία δεν προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*