“Συνεργασία” Ιράκ-Συρίας στα Λαγυνά Σουφλίου, αλλά τους “τσίμπησε” η αστυνομία

“Συνεργασία” Ιράκ-Συρίας στα Λαγυνά Σουφλίου, αλλά τους “τσίμπησε” η αστυνομία

Την συνεργασία που κάνουν στη Νέση Ανατολή το Ιράκ με την Συρία για την αντιμετώπιση του ISIS φαίνεται ότι θέλησαν να μεταφέρουν και στον Έβρο ένας 40χρονος Ιρακινός και 6 Σύριοι παράνομοι μετανάστες, αλλά τους “τσίμπησε” η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Ιράκ κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών και πλαστογραφία. Αυτό έγινε χθες Παρασκευή 23-6-2017 το μεσημέρι, σε δασική περιοχή των Λαγυνών Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταβαίνει σε δασική περιοχή στον Έβρο, προκειμένου να παραλάβει έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος διεθνή προστασία. Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα (1) πλαστό έγγραφο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.