Οι τσούχτρες έφτασαν στην… Βουλή

Οι τσούχτρες έφτασαν στην… Βουλή

Μέχρι την Βουλή έφτασαν οι… τσούχτρες, θέμα που είναι αρκετά επίκαιρο τώρα το καλοκαίρι, μια και όλοι κάνοντας το μπάνιο μας στη θάλασσα κινδυνεύουμε από αυτές. Στον Έβρο βέβαια δεν φαίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά σε μείζον πρόβλημα για ψαράδες και λουόμενους εξελίσσονται οι μέδουσες, απειλώντας την τοπική οικονομία στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν βουλευτές της Αχαΐας και της Κορινθίας μ΄ επίκαιρες ερωτήσεις και αναφορά που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προχωρούν και σε καταγγελίες για κατ΄επανάληψη λαθραλιεία με μηχανότρατες, που διαλύουν το βυθό και υποβοηθούν αυτό το φαινόμενο.

Το πρόβλημα υπήρχε, αλλά όπως λένε κι εμπειρογνώμονες,  έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα ολόκληρα κοπάδια από τσούχτρες, να φέρνουν σε δύσκολη θέση επιχειρηματίες και λουόμενους από την περιοχή του Λουτρακίου έως την Πάτρα. Εξ ου και ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να ληφθούν υπόψη και η γνώμη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των οικολογικών οργανώσεων, για να αντιμετωπιστεί ή να περιοριστεί το πρόβλημα με την εφαρμογή προγράμματος για θαλάσσιες χελώνες ή κητώδη, που είναι φυσικοί εχθροί.

Πηγή: ypaithros.gr