Ημερίδα για τα αρωματικά φυτά από το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

Ημερίδα για τα αρωματικά φυτά από το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

Τα αποτελέσματα της πρακτικής που πραγματοποίησαν μέσω του χρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας εκπαιδευομένων «Erasmus +» στην Κύπρο, με θέμα «Καλλιέργεια Παραγωγή, Επεξεργασία και Εμπορία Βιολογικών, Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» θα παρουσιάσουν σε ημερίδα που διοργανώνουν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λύκειου Νέας Ορεστιάδας. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν από τους μαθητές και μαθήτριες της α΄και β΄τάξης του λυκείου, του τομέα Γεωπονικής, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη Λεμεσό πριν από δύο μήνες, επί 16 ημέρες, και συνεργάστηκαν με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό. Επίσης, από τον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Έβρου, Πασχάλη Παπαδάκη, θα υπάρξει εισήγηση με θέμα «Η Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών – Μια δυναμική καινοτόμος καλλιέργεια στο Νομό Έβρου». Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ , της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στο χώρο του σχολείου.

Τέλος σημειώνεται, ότι για την επόμενη σχολική περίοδο έχει ήδη εξασφαλιστεί αντίστοιχο πρόγραμμα, που αφορά στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας, οι εκπαιδευόμενοι του οποίου θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση σε παιδικούς σταθμούς της Ιταλίας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*