Εγκαίνια ανακαινισμένου Πολιτιστικού συλλόγου και αναβίωση “Γιάγιανου” στους Μεταξάδες

Εγκαίνια ανακαινισμένου Πολιτιστικού συλλόγου και αναβίωση “Γιάγιανου” στους Μεταξάδες

 

Επίκεντρο εκδηλώσεων έγιναν το βράδυ του Σαββάτου οι Μεταξάδες Διδυμοτείχου, αφού πραγματοποιήθηκαν υα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου του Πολιτιστικου συλλόγου του χωριού, ενώ διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας η εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του “Γιάγιανου”.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της ΑΜΘ Χρήστος Τερτσούδης που είναι άλλωστε από τους Μεταξάδες, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο αντιδήμαρχος Μεταξάδων Κώστας Σλαβούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηλίας Μυργκιζούδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά από τα εγκαίνια και το έθιμο του “Γιάγιανου”, ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι, το οποίο  “έντυσαν”μουσικά ο Σωτήρης Ιντζούδης στην γκαϊντα και ο Δημήτρης Μητούδης στο νταούλι με τα ανάλογα τραγούδια που ερμήνευσε ο Χρήστος Κισσούδης. Ο “μαθητής” του Χρόνη Αηδονίδη και ο άνθρωπος που είναι η “ψυχή” της παράδοσης όχι μόνο στους Μεταξάδες, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Διδυμοτείχου και του Έβρου γενικότερα. Μαζί με τις γυναίκες του Πολιτιστικού συλλόγου, την διοίκηση δηλαδή και τα μέλη και τα νέα παιδιά του χωριού, αναμόρφωσαν εντελώς τον χώρο και έφτιξαν μια πολύ όμορφη αίθουσα εκδηλώσεων.

 

[post_gallery]