ΕΓΚΛΗΜΑ των Τούρκων στον ποταμό Έβρο!!!

ΕΓΚΛΗΜΑ των Τούρκων στον ποταμό Έβρο!!!

Ένα έγκλημα διαρκείας συντελείται εδώ και πολύ καρό από τους Τούρκους στον ποταμό Έβρο, όπως καταγγέλουν πολλοί κάτοικοι αλλά κυρίως οι ερασιτέχνες αλιείς του Βορείου Έβρου. Μιλάμε για το ψάρεμα-δολοφονία γουλιανών, πολλοί απ’ τους οποίους είναι πάνω από 20 και 30 κιλά, με την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος εκατοντάδων βολτ, που έχει γίνει καθεστώς από την απέναντι πλευρά του ποταμού.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν στο evros-news.gr ερασιτέχνες αλιείς από τον Βόρειο Έβρο, οι Τούρκοι σε μια έκταση από την “Πράσινη Πόρτα” στη Νέα Βύσσα ως το Πύθιο, εντελώς ανενόχλητοι από τις ελληνικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, φτάνουν πολλές φορές ως την ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου και έχουν πάνω σε βάρκες μπαταρίες αυτοκινήτων, στις οποίες προσαρμόζουν πολλαπλασιατές ισχύος. Τους αγοράζουν κυρίως από την Βουλγαρία με 30-40 ευρώ και με αυτούς μετατρέπουν τα 12 Volt της μπαταρίας σε ισχύ ακόμα και 700 Volt, ικανή να σκοτώσει τα πάντα. Με ειδικά ραβδιά λοιπόν μόλις αντιληφθούν τους γουλιανούς να βγαίνουν στην επιφάνεια ‘ΣΑΡΩΝΟΥΝ” όλο την περιοχή και σκοτώνουν αμέσως τα ψάρια. Με μακριούς γάντζους ή ακόμα και γκασμάδες τα… τσιγκελώνουν και τα μαζεύουν.

Συντελείται έτσι μια τεράστια οικολογική καταστροφή, αλλά και σκοτώνεται όχι μόνο ο γουλιανός, αλλά και κάθε άλλη μορφή ζωής που υπάρχει στον ποταμό Έβρο. “Τους βλέπουμε, αλλά φοβόμαστε να πάμε κοντά γιατί δεν ξέρουμε αν οπλοφορούν, αν είναι μόνο το ψάρεμα ή πρόκειται για διακινητές λαθρομεταναστών ή και εμπόρους ναρκωτικών. Ενημερώσαμε την αστυνομία και τις στρατιωτικές αρχές, αλλά δεν βλέπουμε να κάνουν τίποτα”, είπε στο evros-news.gr ένας από τους καταγγέλοντες και συμπλήρωσε πως σκέφτονται να “ενώσουν” όλοι την φωνή τους και να υπογράψουν έγγραφο διαμαρτυρίας που θα αποστείλουν σε κάθε υπεύθυνο θεσμικό φορέα, μήπως σταματήσει αυτό το κακό.