Για διαδίκτυο, ναρκωτικά, κυκλοφοριακή αγωγή οι 215 διαλέξεις της αστυνομίας σε σχολεία

Για διαδίκτυο, ναρκωτικά, κυκλοφοριακή αγωγή οι 215 διαλέξεις της αστυνομίας σε σχολεία

Θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την πρόληψη των ναρκωτικών, καθώς επίσης και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού, περιελάμβαναν οι περισσότερες από 200 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 που πραγηματοποίησε με απόλυτη επιτυχία η αστυνομία.

Οι συγκεκριμένες ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση, την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καταρτισμένοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες των έξι Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας μας (Δ.Α. Ορεστιάδας, Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, Δ.Α. Ροδόπης, Δ.Α. Ξάνθης, Δ.Α. Καβάλας και Δ.Α. Δράμας), πραγματοποίησαν 215 ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Ειδικότερα, στις διαλέξεις συζητήθηκαν και αναλύθηκαν

Για την πραγματοποίηση των διαλέξεων, αποσκοπώντας στην σωστή ενημέρωση των μαθητών, επιλέχτηκαν αστυνομικοί έμπειροι και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο της κάθε διάλεξης.

Μέσα από τη διαδραστική επικοινωνία με τους ομιλητές, οι μαθητές  είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους και να διαμορφώσουν την άποψη τους στα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Αναλυτικότερα, κατά τη σχολική χρονιά 2016 – 2017, σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πραγματοποιήθηκαν 148 διαλέξεις για θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, 48 διαλέξεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, 12 διαλέξεις σχετικά με την πρόληψη των ναρκωτικών, καθώς και 7 διαλέξεις για το ζήτημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ονειρούπολη της Δράμας, πλήθος παιδιών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εκτός της περιφέρειας μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα της περιφέρειας μας.

Η Αστυνομία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*