Κ.Υ.Σαμοθράκης: Δόθηκε λύση με προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών Επιμελητών Α’

Κ.Υ.Σαμοθράκης: Δόθηκε λύση με προκήρυξη δύο θέσεων γιατρών Επιμελητών Α’

Λύση στην στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, δίνεται με την σημερινή προκήρυξη δύο θέσεων Επιμελητού Α, η οποία ικανοποίησε την σχετική πρόταση που είχαν κάνει πριν λίγο καιρό προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργος Καίσας, Νατάσσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος.

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθμό πρωτ. Α2α/Γ.Π./43917 28/6/2017 απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη προκηρύχθηκε η πλήρωση δύο (2) θέσεων επί θητεία ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Ιατρού Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας με τον βαθμό του Επιμελητού Α στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκηςικανοποιώντας στο ακέραιο τις προτάσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας για την κάλυψη των πάγιων αναγκών του νησιού, σύμφωνα και με την σχετική τους αναφορά στις αρχές του Ιουνίου.

Από εχθές αναβαθμίζονται μισθολογικά σε σημαντικό βαθμό οι θέσεις των Ιατρών στην Σαμοθράκη πράγμα που αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο πάγιο αίτημα του νησιού για αντιμετώπιση των ελλείψεων σε Ιατρικό προσωπικό στο Κ.Υ. της Σαμοθράκης. Κι αυτό γιατί, οι γιατροί που θα προσληφθούν με βαθμό Επιμελητού Α αντί για Β που είναι η συνηθισμένη διαδικασία, θα παίρνουν πολύ περισσότερα χρήματα και αυτό σίγουρα θα αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για όσους θελήσουν να υποβάλλουν αίτηση και να διοριστούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού. 

Στο σχετικό κοινό δελτίο τύπου της 1ης Ιουνίου του 2017, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ, κα ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ και κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ, με σχετική τους Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, είχαν προτείνει να δοθούν ισχυρά κίνητρα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κ.Υ. σε Ιατρικό προσωπικό, όπως η δυνατότητα ευνοϊκής μετάθεσης μετά την συμπλήρωση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος και η μετατροπή των θέσεων σε Επιμελητού Α.

Με την χθεσινή Υπουργική Απόφαση επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης Ιατρών στο Κ.Υ. Σαμοθράκης.

Η Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Κ.Υ. Σαμοθράκης – 1/6/2017

Στα συνημμένα η χθεσινή προκήρυξη των θέσεων.

Ας ελπίσουμε τα αυξημένα κίνητρα που δόθηκαν, θα φέρουν αποτέλεσμα και θα καλυφθούν οι δυο θέσεις γιατρών που προκηρύχθηκαν σήμερα, ώστε να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμεωπίζει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.