“Μόνο ο… “Πλανητάρχης” Τάσος Μπουγάς απομένει να έρθει στον ΄Αρδα”

“Μόνο ο… “Πλανητάρχης” Τάσος Μπουγάς απομένει να έρθει στον ΄Αρδα”

Πολύς λόγος άρχισε να γίνεται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του βορείου Έβρου αλλά και ολόκληρο το νομό, για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Νέων Άρδας 2017 που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Κι αυτό γιατί κάποιοι θεωρούν ότι αλλοιώνεται σοβαρά ο πολιτιστικός χαρακτήρας και η ιστορία του συγκεκριμένου πετυχημένου θεσμού, από την μονόπλευρη παρουσία καλλιτεχνών όπως η Φουρέιρα, ο Τάμτα, ο Μαζωνάκης.

Είναι χαρακτηριστικό το e-mail που έστειλε στο evros-news.gr αναγνώστης, με χιουμοριστική προφανώς διάθεση: “Μόνο ο… “Πλανητάρχης” Τάσος Μπουγάς απομένει να έρθει πλέον στον Άρδα, μετά τις Φουρέιρες, τις Τάμτες και τους Μαζωνάκηδες. να ξέρετε πως αυτό είναι ένα από τα ονόματα -έκπληξη που απομένει να ανακοινωθούν μέχρι να αρχίσουν οι εκδηλώσεις. Ξεφτίλα“, έγραψε ο φίλος και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί του.

Τα βέλη φυσικά στρέφονται κατά του Αρχοντή Αρχοντίδη που είναι Πρόεδρος στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ορεστιαδας, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. Τους κατηγορούν ότι οι επιλογές τους δεν έχουν καμιά σχέση με τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία του φεστιβάλ, αλλοιώνουν την μοφή του και δεν μπορούν τα προσωπικά τους… γούστα στην μουσική να τα επιβάλλουν σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό, που κινδυνεύει με απαξίωση. Παραθέτουν μάλιστα ένα σωρό ονόματα επίσης “εμπορικών” καλλιτεχνών που παρήλασαν από τον Άρδα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά συνδύαζαν την ποιότητα με την αποδοχή του κόσμου.

Επιλογές για να μην υπάρξουν ζημιές στο ταμείο

Οι ουδέτεροι, που δεν παίρνουν το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς, τονίζουν πως οι συγκεκριμένες επιλογές έγιναν καθαρά με… εμπορικά κριτήρια. Οι συγκεκριμένοι τραγουδιστές είναι στην… επικαιρότητα, αρέσουν σε ένα κομμάτι της νεολαίας και έτσι θα έρθουν πολλά έσοδα και δεν θα υπάρξουν ζημιές στο ταμείο της διοργάνωσης, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνθα. Το 2015 “μπήκε μέσα” 110.000 ευρώ όπως ειπώηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. 
Το 2016 ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξαν ζημιές, αλλά αυτό το αμφισβητεί η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο κ.Μαρία Γκουγκουσκίδου και επειδή ζήτησε τα οικονομικά στοιχεία αλλά δεν της τα έδωσαν, έκανε αίτηση μέσω εισαγγελέα για να τα πάρει και να τα ανακοινώσει στους πολίτες. Η ίδια μάλιστα στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των φετινών επιλογών: “Αυτή είναι η κατάντια των εκδηλώσεων του Άρδα δυστυχώς.. η πολιτισμική, γιατί για τα οικονομικά φαινόμενα που συμβαίνουν εκεί θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα, μόλις μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων που αρνήθηκε να μας χορηγήσει η δημοτική αρχή”.