Βρέθηκε προσωρινά λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αποσπάσεις και μετατάξεις από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη στο γραφείο του διοικητή Δημήτρη Αδαμίδη, αλλά το θέμα είναι όσα ήρθαν στην επιφάνεια από τις συγκεκριμένς εξελίξεις.
Ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποκάλυψε: “Ενώ μέσω της συγκεκριμένης προκήρυξης τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο 14 διοικητικοί υπάλληλοι, οι επτά εξ αυτών αιτήθηκαν μετακίνησης βασιζόμενοι σε σχετική εντολή του υπουργείου Υγείας. Αυτή ήταν να εγκριθούν σχετικές αιτήσεις λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από το 1997 μέχρι την πρόσληψή τους. Αφενός δεν είναι παράλογο να αποδεχθείς το αίτημα με το σκεπτικό ότι εντός της 20ετίας διαφοροποιήθηκε η οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων και είναι σωστό να μη χωρίζει μία οικογένεια, αφετέρου όμως εύλογη ήταν και η αντίδραση των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν γνωρίζοντας ότι η διοικητική υπηρεσία είναι πολύ υποστελεχωμένη».
Οι μισοί από τους υπαλλήλους δηλαδή που περίμεναν 20 ολόκληρα χρόνια να διοριστούν στο Δημόσιο, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, μόλις… τρύπωσαν που έλεγε και μια παλιά ελληνική ταινία στην σιγουριά και τη μονιμότητα, ζήτησαν μετατάξεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις. Κι έτσι, ήταν δώρον άδωρον οι τοποθετήσεις των 14 στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού και πάλι δεν λυνόταν το πρόβλημα.
Τελικά η δυναμική αντίδραση των εργαζομένων με επικεφαλής; τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χριστόδουλο Μεντίζη, τον οποίο η βιουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά απείλησε μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη επειδή κατγήγγειλε παρεμβάσεις της στην διαδικασία αποσπάσεων, απέτρεψε κατά το ήμισυ την συγκεκριμένη εξέλιξη. Γιατί η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της 4ης ΔΥΠΕ όσο και του υπουργείου Υγείας προχώρησε την ανάκληση των μετακινήσεων δύο διοικητικών υπαλλήλων και την απόρριψη της αίτησης μετακίνησης άλλων τριών, από τους συνολικά 14 υπαλλήλους που διορίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), με προκήρυξη του 1997-98.
Σημειώνει πως «σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα προκύπτει πάντα στα περιφερειακά νοσοκομεία», αναφέροντας πως από τους 60 διοικητικούς υπαλλήλους που τοποθετήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την ίδια δυναμική κλινών με το ΠΓΝΑ (περίπου 600), μετακινήθηκε μόνον ένας νεοπροσληφθείς, «ενώ εμείς κινδυνέψαμε να χάσουμε τους μισούς».
Ως εκ τούτου, ενώ είχαν ικανοποιηθεί οι τέσσερις αιτήσεις, «ενώ οι τρεις παρέμεναν σε εκκρεμότητα, με την εισήγησή μου να είναι αρνητική, με εξαίρεση των δύο αιτήσεων που είχαν ικανοποιηθεί και για τις οποίες συντρέχει λόγος υγείας, από κοινού με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, απευθυνθήκαμε στο υπουργείο το οποίο πείσθηκε και έδωσε την άδεια ανάκλησης και απόρριψης των μετακινήσεων», καταλήγει ο διοικητής του ΠΓΝΑ.
Ο κ.Αδαμίδης στις δηλώσεις του σημείωσε πως ίσως είναι ο πρώτος διοικητής που στήριξε τη διήμερη κατάληψη του γραφείου του από το συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων, που έληξε χθες και που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προαναφερθείσες μετακινήσεις, δεδομένων των αυξημένων αναγκών σε διοικητικό προσωπικό
πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ