Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού από τον Έβρο στη Σόφια

Ο Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού από τον Έβρο στη Σόφια

 

Το 2ο workshop για τον “Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού”  πραγματοποιήθκε τις προηγούμενες μέρες στη Σόφια. Η πρωτοβουλία αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φιλοξενήθηκε πριν από λίγο καιρό στον Έβρο, με το workshop στην Αλεξανδρούπολη και επίσκεψη στην “πόλη του μεταξιού”, το Σουφλί, έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την πρωτοβουλία της ΠΑΜΘ και την ιδέα του αείμνηστου Περιφερειάερχη Γιώργου Παυλίδη, την Via Egnatia.

Στρην Σόφια βρέθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν ήδη πυρήνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ΑΜΘ που δουλεύουν στην ανάδειξη της δημιουργίας “εμπειρίας επισκέπτη” και είναι σημαντικό πως η συνεργασία αυτή δεν θα σταματήσει εδώ. “Η εξωστρέφεια με την οποία δουλέψαμε στην Περιφέρεια, αγκαλιάστηκε και από τοπικές ομάδες, δίνοντας τους μια νέα διέξοδο και ιδέες που έχουν εφαρμογή στον προγραμματισμό τους. Με αφορμή τα παραπάνω, θα μεταφέρω στις τοπικές ομάδες που πίστεψαν σε αυτό, προτάσεις για διεθνείς συνεργασίες που πιστεύω θα αποδώσουν σύντομα”.

Στο περιθώριο του 2ου workshop για τον “Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού” που διεξήχθη στην Σόφια, συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί μια νέα διοργάνωση δράσης του ΠΟΤ στην Αν.Μακεδονια και Θράκη και διεθνείς συνεργασίες να υλοποιηθούν.