Διδυμότειχο: Άρχισαν να μαζεύουν τα αδέσποτα που επιτίθονταν σε περαστικούς

Διδυμότειχο: Άρχισαν να μαζεύουν τα αδέσποτα που επιτίθονταν σε περαστικούς

Για την έλλειψη νερού, τις συνεχείς διακοπές και την τραγική κατάσταση στο θέμα της ύδρευσης μπορεί μην δίνεται λύση από τον δήμο Διδυμοτείχου, αλλά σε ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην “πόλη των κάστρων”, αυτό με τα αδέσποτα σκυλιά, υπήρξε  αντίδραση στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει, αφού υπήρχαν καθημερινά επιθέσεις των αδέσποτων σε περαστικούς, αλλά και σε μικρά παιδιά που είτε περπατούσαν στον δρόμο με τους γονείς τους, είτε έπαιζαν σε παιδικές χαρές ή έξω απ’ τα σπίτια τους. Οι καταγγελίες προς τον δήμο ήταν καθημερινές και έντονες, κάτι που φαίνεται και στην σχετική σελίδα του στο facebook.

Καταγγελίες και στην αστυνομία

Μερικοί έφτασαν και μέχρι το Αστυνομικό τμήμα της πόλης, θέλοντας να κάνουν μηνύσεις προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. Κάποιον σοβαρό τραυματισμό δηλαδή από επίθεση αδέσποτου σκύλου, μια και συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, μπροστά στο δημαρχείο ή και στα σχολεία, είχαν γεμίσει.

Έτσι, όπως μας πληροφόρησαν οι κάτοικοι,  οι  υπηρεσίες του δήμου  σήμερα μάζεψαν 8 αδέσποτα, τα οποία οδήγησαν στο δημοτικό κυνοκομείο. Εκεί θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και φυσικά θα παραμείνουν για φιλοξενία. Με το φαγητό και το νερό τους, αφού πολλά ήταν υποσιτισμένα. Όπως μάθαμε από τον δήμο Διδυμοτείχου, την εντολή έδωσε ο αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα Αντιδήμαρχος Γιάννης Τοπαλούδης, που και αυτός είχε γίνει δέκτης παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων, αλλά και ενημερώθηκε από την αστυνομία για τις καταγγελίες.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα μαζευτούν και άλλα αδέσποτα και θα οδηγηθούν και αυτά στο κυνοκομείο για εξετάσεις και φιλοξενία. Κι επειδή συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι φιλόζωοι ξεσηκώνονται και διαμαρτύρονται, όποιοι αγαπούν τα σκυλιά και ενδιαφέρονται να μην υποφέρουν, μπορούν να επισκέπτονται το δημοτικό κυνοκομείο και να τα φροντίζουν δείχνοντας την αγάπη και τη στοργή τους.