΄Τσιτσιφύλλας: Γιατί να παραιτηθώ; Μόλις 10 μήνες είμαι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ

΄Τσιτσιφύλλας: Γιατί να παραιτηθώ; Μόλις 10 μήνες είμαι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ

Μια μέρα πριν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Διδυμοτείχου έξω από το δημαρχείο της πόλης για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα του νερού, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Σταύρος Τσιτσιφύλλας εμφανίστηκε και αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις. Μόνο που έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, αφού μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, τόνισε πως μόλις πριν τρεις μέρες συζήτησαν με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη για την ανάγκη αντικατάστασης του προβληματικού μέρους του δικτύου. 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν σκέφτεται να παραιτηθεί, αφού ως επικεφαλής της ΔΕΥΑΔ έχει ευθύνες για την απαράδεκτη κατάσταση, η απάντηση του ήταν: “Γιατί να παραιτηθώ και να φύγω. Προσπαθούμε για το καλό του δήμου και των δημοτών. Εγώ ανέλαβα τώρα Πρόεδρος. Μόνο 10 μκήνες έχω στη θέση αυτή“.

Ο κ.Τιτσιφύλλας επεσήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων, από την Παταγή ως το Σχιστό. “Το πρόβλημα οφείλεται στις κακοτεχνίες του αγωγού που υδροδοτεί τον βασικό ιστό της πόλης. Μόνον τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν 4 σπασίματα που η ΔΕΥΑΔ προσπάθησε να αποκαταστήσει. Αυτό το δίκτυο δεν μπορείς να το συντηρήσεις. Η επισκευή ενός μόνο σπασίματος φτάνει συνολικά τις 6 ώρες. Κι αυτά γίνονται γιατί οι σωλήνες είναι χαμηλής πίεσης. Αυτή η κακοτεχνία προκαλεί τα προβλήματα χρόνια τώρα. Με τα σπασίματα των τελευταίων ημερών χάσαμε όλο τον έλγχο και το κυριότερο 10.000 κυβικά νερό. Κεντρικό σπάσιμο σημαίνει διακοπή νερού στο μεγαλύτερο μέρος του δήμου και μεγάλο οικονομικό κόστος“.

-Αν αντικατασταθούν οι σωλήνες του αγωγού στο επίμαχο σημείο, θα λυθεί το πρόβλημα;

Αν αλλάξει ο αγωγός, θα υπάρξει λύση κατά 75% του προβλήματος. Θέλει όμως το έργο αυτό πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Πρέπει να γίνει μελέτη, να πιστώσει τα χρήματα η Περιφέρεια και να μπορέσουμε να το αλλάξουμε“.

“Αν δεν αντικατασταθεί το προβληματικό κομμάτι

του αγωγου, μας περιμένει πολύ δύσκολος χειμώνας”

-Γιατί δεν προχωράτε τότε το συγκεκριμένο θέμα;

Μιλήσαμε προχθές με τον δήμαρχο γι’ αυτό το συγκεκριμένο έργο. Ρώτησα και ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κάποιους που πουλάνε σωλήνες πόσο κοστίζουν, ώστε να φτιάξουμε έναν προϋπολογισμό. Πρέπει επειγόντως να γίνει μέχρι τον Οκτώβριο, γιατί διαφορετικά ο χειμώνας θα είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολος“.

-Μα το πρόβλημα αυτό είναι εδώ και χρόνια κ.Τιστσιφύλλα και εσείς μας λέτε πως μόλις προχθές συζητήσατε με τον δήμαρχο κ.Πατσουρίδη για να ξεκινήσετε τους υπολογισμούς και τις μελέτες; Μέχρι τον Οκτώβριο ούτε αυτές προλαβαίνουν να γίνουν. Έχετε σκεφθεί το ενδεχόμενο να παραιτηθείτε μετά από όσα γίνονται και μας λέτε;

“Γιατί να παραιτηθώ; Δέκα μήνες ανέλαβα και έχω στη θέση αυτή. Σαν πρόεδρος πήγα και ρώτησα αυτές τις μέρες σε ένα μαγαζί πόσο κάνει το μέτρο η σωλήνα που πρέπει να μπει, ώστε να έχω στο μυαλό μου τα χρήματα που θα χρειαστούν όταν κάνουμε τη μελέτη“.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ πάντως ζήτησε για πρώτη φορά συγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία. “Θα ήθελα ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ να ζητήσω συγνώμη από τους κατοίκους του δήμου Διδυμοτείχου, που τους ταλαιπωρήσαμε αυτές τις μέρες”.