Περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές νότιος, κεντρικός Έβρος και Σαμοθράκη

Περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές νότιος, κεντρικός Έβρος και Σαμοθράκη

Περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, είναι ο νομός Έβρου, κυρίως ο νότιος και κεντρικός όπου βρίσκεται και το δάσος της Δαδιάς, καθώς και το νησί της Σαμοθράκης.

Ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Ναθαναήλ μιλώντας στον κορυφαίο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους στην ύπαιθρο και κυρίως να μην ανάβουν φωτιές.

“Δεν πρέπει να ανάβουμε φωτιά για κανέναν απολύτως λόγο στην ύπαιθρο. Όχι μόνο γιατί απαγορεύεται, αλλά επειδή δημιουργούμε έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο καταστροφικός μπορεί να αποδειχθεί” είπε ο κ.Ρήγας.

“Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έρχεται το Πυροσβεστικό ελικόπτερο”

Όσο για τις περιοχές υψηλλού κινδύνου, τόνισε: “Παντού και σε όλο το νομό πρέπει να προσέχει ο κόσμος, αλλά ιδιαίτερα ο νότιος και ένα κομμάτι του κεντρικού Έβρου είναι περιοχές υψηλού κινδύνου. Όπως φυσικά και η  Σαμοθράκη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι, ώστε να μην δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και υπάρξουν καταστροφές παιαλαιότερων χρόνων”.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το πυροσβεστικό ελικόπτερο. “Κάθε χρόνο το ελικόπτερο έρχεται αυτή την περίοδο. Τέλη Ιουνίου ως τα μέσα Ιουλίου. Εμείς βέβαια το θέλουμε τέλος Ιουνίου εδώ, αλλά υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που το καθυστερούν”.