Διδυμότειχο: Γιουχαίσματα, λιποθυμίες και ένταση για το νερό. Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο

Διδυμότειχο: Γιουχαίσματα, λιποθυμίες και ένταση για το νερό. Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο

Χαμός έγινε χθες το βράδυ στο Διδυμότειχο, τόσο έξω όσο και μέσα στο δημαρχείο της πόλης, κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα του νερού. Μεγάλη ένταση, γιουχαίσματα εναντίον του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη και του Προέδρου της ΔΕΥΑΔ Σταύρου Τσιτσιφύλλα, λιποθυμία ενός ηλικιωμένου που βρισκόταν μεταξύ των διαμαρτυρομένων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά και κατάληψη της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Έξω από το δημαρχείο είχαν μαζευτεί περίπου 350 με 400 άτομα, που είχαν αναρτήσει το γνωστό πανό αρχικά στην είσοδο και μετά στο μπαλκόνι και έγραφε: “Πόλη χωρίς νερό, πόλη δίχως μέλλον”. Ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προσέλθει για το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο όμως δεν υπήρχε ως θέμα το υπ αριθμόν ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της πόλης, ΤΟ ΝΕΡΟ.

Ήθελε να μιλήσει από το μπαλκόνι ο Πατσουρίδης,

τελικά κατέβηκε στον κόσμο που τον γιούχαρε

Οι συγκεντρωθέντες απαίτησαν να συζητηθεί το θέμα του νερού και να δοθούν εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν και γιατί υπάρχουν οι συχνές διακοπές στην ύδρευση, “φουσκωμένοι” λογαριασμοί και λύση να μην φαίνεται. Ενημερώθηκαν κάποια στιγμή ότι ο κ.Πατσουρίδης σκεφτόταν να βγει στο… μπαλκόνι(όπως το έγραψε το evros-news.gr δηλαδή) για να τους μιλήσει. Αυτό τους έκανε ακόμα περισσότερο έξαλλους και άρχισαν να γιουχάρουν.

Τελικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κατέβηκε και πήγε να συζητήσει μαζί τους παίρνοντας το μικρόφωνο, θέλοντας να ακούσει τα παράπονα τους και να εκφράσει τις δικές του απόψεις προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις. Τον διέκοπταν με γιουχαίσματα και τους ζητούσαν να βρει λύση ή να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για ανικανότητα. Απαίτησαν μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του δήμου, ώστε να χωρέσουν όλοι. Κάτι που απορρίφθηκε, γιατί δεν υπήρχαν όπως ειπώθηκε από την πλευρά του δημάρχου, η απαραίτητη υποδομή.

“Κόκκινο πανί” Πατσουρίδης, Τσιτσιφύλλας

Έτσι, μετά από μεσολάβηση και των επικεφαλής των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Χρήστου Τοκαμάνη και της Βάγιας Καραφείζη, αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα του νερού στο δημοτικό συμβούλιο. Μπήκαν λοιπόν όλοι μέσα στο δημαρχείο και έκαναν κυριολεκτικά ΚΑΤΑΛΗΨΗ στην μικρή αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε όλους τους υπολοιπους χώρους.

Όπως ήταν φυσικό, επικράτησε χαμός στην  μικρή αίθουσα, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται για την τραγική κατάσταση που βιώνει με το νερό και να ζητάει από τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη να δώσει κάποια λύση. “Θα πάρουμε τις οικογένειες μας και θα φύγουμε από εδώ. Σβήνει η πόλη και ο τόπος,. Κάντε κάτι“, ήταν τα πιο… ήπια που ακούστηκαν, ενώ “κόκκινο πανί” ήταν ο δήμαρχος με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Σταύρο Τσιτσιφύλλα, τον οποίο ξεκαθάρισε ότι στηρίζει.

Λάδι στη φωτιά από τον Τσιτσιφύλλα: “Είμαι ικανός 

και άξιος και σε ένα μήνα θα πίνετε νερό στο όνομα μου”

Στη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ.Πατσουρίδη και του πρώην δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν αλληλοκατηγορίες για τις ευθύνες που υπάρχουν και το πρόβλημα του νερού παραμένει εδώ και πολλά χρόνια.

Κι ενώ οι τόνοι κρατούνταν χαμηλοί, αυτός που έριξε “λάδι στην φωτιά” ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ.Τσιτσιφύλλας, που αφού διάβαζε από χαρτί τα όσα έλεγε τις προηγούμενες μέρες, ξαφνικά σηκώθηκε από τη θέση του και έκανε… επίθεση στον κ.Τοκαμάνη. “Έδωσες εξετάσεις στον κόσμο πριν τέσσερα χρόνια και απέτυχες. Το ίδιο θα γίνει και το 2019. Εγώ θα πετύχω, γιατί είμαι ικανός και άξιος. Μάζεψες εδώ τους ψηφοφόρους σου και προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις για ψήφους”.

Στο άκουσμα όλων αυτών, οι διαμαρτυρόμενοι έγιναν έξαλλοι και άρχισαν να γιουχάρουν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ. Ένας μάλιστα κινήθηκε προς το μέρος του και σε έντονο ύφος άρχισε να του φωνάζει ότι πρέπει να ντρέπεται, ενώ προσπαθούσε να τον συγκρατήσει ο αντιδήμαρχος Σάκης Σίμογλου, μην… ξεφύγει περισσότερο η κατάσταση.  Όταν μάλιστα συνέχισαν να αποδοκιμάζουν τον κ.Τσιτσοφύλλα αποκαλώντας τον ανίκανο και τον προέτρεπαν να παραιτηθεί, αυτός τους πάντησε με ύφος… χιλίων καρδιναλλίων: “Εγώ θα λύσω το πρόβλημα και σε έναν μήνα… θα πίνετε νερό στο όνομα μου”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*