Εγνατία: Από 18 ευρώ στα 33 Αλεξανδρούπολη-Ηγουμενίτσα με τα νέα διόδια

Εγνατία: Από 18 ευρώ στα 33 Αλεξανδρούπολη-Ηγουμενίτσα με τα νέα διόδια

Λιγότερο από δυο μήνες έχουν μείνει για την λειτουργία του νέυ σταθμ,ού διοδίων στην Μέστη, τον πρώτο στο νομό Έβρου, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η κατασκευή του και φυσικά θα λειτουργήσει. Ακολουθεί ο σταθμός διοδίων του Αρδανίου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, βάση του χρονοδιαγράμματος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ οδού και των υπουργικών αποφάσεων, έρχονται συνολικά 38 νέοι σταθμοί διοδίων ως τα τέλη του 2017. Συνολικά θα τοποθετηθούν 18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί σταθμοί σε όλο το μήκος του δρόμου.

Σήμερα στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν οκτώ σταθμοί, ενώ, σύμφωνα με όσα ανέφερε, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απ. Αντωνούδης, οι 20 πλευρικοί σταθμοί δεν θα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν πριν από το 2018.
Πάντως, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την έναρξη λειτουργίας:
– Στις 31 Αυγούστου των μετωπικών σταθμών Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής – Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων).

– Στις 10 Οκτωβρίου των σταθμών Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά – Προμαχώνα).

– Την 1η Νοεμβρίου των μετωπικών σταθμών Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδάνιου (648ο χλμ.) και όλων των πλευρικών σταθμων.
Το κόστος της διαδρομής Ιωάννινα-Αλεξανδρούπολη, σήμερα ανέρχεται σε 18 ευρώ (0,03 ευρώ / χλμ) και θα αυξηθεί σε 33,5 ευρώ (0,05 ευρώ / χλμ) μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των σταθμών.

Πηγή: newsit.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*